0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
24
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
24
800 g posnog keksa
1,5 l negaziranog soka od pomorandže
6 kesica C pudinga od vanile
300 g posne čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
250 g margarina
500 g svežih ili zamrznutih jagoda
250 g šećera + 6 kašika
100 grama C šećera u prahu
4 kesice C šlaga
I fil:
Litar soka se kuva sa 6 kašika šećera i kada provri dodati 4 pudinga razmućena u 2 dl soka. Kada se prohladi umutiti u to umućen margarin sa C prah šećerom.
II fil:
Kuvati jagode u 3 dl vode sa 150 g šećera dok se jagode ne raspadaju. Propasirati ih i umešati u njih 2 pudinga razmućena u 1,5 dl vode. Kuvati dok se ne zgusne.
Keks podeliti na tri dela. Svaki umakati u 3 dl soka i ređati prvi red.
Preliti sa glazurom pravljenom od 100 g čokolade i jednom kašikom ulja.
Preko ide polovina žutog fila pa polovina fila od jagoda. Opet keks, glazura, žuti fil i fil od jagoda.
Odozgo staviti keks i preko samo glazuru od čokolade i od gore umućen posni C šlag sa vodom.
I fil:
Litar soka se kuva sa 6 kašika šećera i kada provri dodati 4 pudinga razmućena u 2 dl soka. Kada se prohladi umutiti u to umućen margarin sa C prah šećerom.
II fil:
Kuvati jagode u 3 dl vode sa 150 g šećera dok se jagode ne raspadaju. Propasirati ih i umešati u njih 2 pudinga razmućena u 1,5 dl vode. Kuvati dok se ne zgusne.
Keks podeliti na tri dela. Svaki umakati u 3 dl soka i ređati prvi red.
Preliti sa glazurom pravljenom od 100 g čokolade i jednom kašikom ulja.
Preko ide polovina žutog fila pa polovina fila od jagoda. Opet keks, glazura, žuti fil i fil od jagoda.
Odozgo staviti keks i preko samo glazuru od čokolade i od gore umućen posni C šlag sa vodom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.