burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Posna kapri torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

800 g posnog keksa

1,5 l negaziranog soka od pomorandže

6 kesica C pudinga od vanile

300 g posne čokolade za kuvanje

4 kašike ulja

250 g margarina

500 g svežih ili zamrznutih jagoda

250 g šećera + 6 kašika

100 grama C šećera u prahu

4 kesice C šlaga

Posna kapri torta

Koraci pripreme

I fil:
Litar soka se kuva sa 6 kašika šećera i kada provri dodati 4 pudinga razmućena u 2 dl soka. Kada se prohladi umutiti u to umućen margarin sa C prah šećerom.

II fil:
Kuvati jagode u 3 dl vode sa 150 g šećera dok se jagode ne raspadaju. Propasirati ih i umešati u njih 2 pudinga razmućena u 1,5 dl vode. Kuvati dok se ne zgusne.

Keks podeliti na tri dela. Svaki umakati u 3 dl soka i ređati prvi red.

Preliti sa glazurom pravljenom od 100 g čokolade i jednom kašikom ulja.

Preko ide polovina žutog fila pa polovina fila od jagoda. Opet keks, glazura, žuti fil i fil od jagoda.

Odozgo staviti keks i preko samo glazuru od čokolade i od gore umućen posni C šlag sa vodom.

Naši proizvodi

Posna kapri torta

Koraci pripreme

I fil:
Litar soka se kuva sa 6 kašika šećera i kada provri dodati 4 pudinga razmućena u 2 dl soka. Kada se prohladi umutiti u to umućen margarin sa C prah šećerom.

II fil:
Kuvati jagode u 3 dl vode sa 150 g šećera dok se jagode ne raspadaju. Propasirati ih i umešati u njih 2 pudinga razmućena u 1,5 dl vode. Kuvati dok se ne zgusne.

Keks podeliti na tri dela. Svaki umakati u 3 dl soka i ređati prvi red.

Preliti sa glazurom pravljenom od 100 g čokolade i jednom kašikom ulja.

Preko ide polovina žutog fila pa polovina fila od jagoda. Opet keks, glazura, žuti fil i fil od jagoda.

Odozgo staviti keks i preko samo glazuru od čokolade i od gore umućen posni C šlag sa vodom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept