0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
Pleh dimenzija 20x30cm
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
Pleh dimenzija 20x30cm
400 g Brašno
200 g Šećer
70 ml Ulje
2 kašika Džem od kajsije
400 ml Kisela voda
300 g Posna čokolada
9 kašika Ulje
1000 ml Sok od pomorandže
4 kesica C Puding sa ukusom vanilina
8 kašika Šećer
250 g Margarin
400 g Zaleđene jagode
150 g Šećer
2 kesica C Puding sa ukusom jagode
250 ml Voda
200 g Posni šlag
150 ml Voda
Savršena torta. Ukusna. Lagana. Idealna za razne prilike tokom posta. Uživajte! 😊
Pomešati prvo sve suve sastojke, a potom dodati džem, ulje i kiselu vodu. Sjediniti lepo sastojke da nema grudvica.
Podeliti smesu na tri jednaka dela.
Rernu uključiti na 180°C.
Prvu koru izručiti u pleh obložen pek papirom i peći 15ak minuta, da kora lepo porumeni.
Postupak ponoviti i za preostale dve kore.
Koristila sam pleh dimenzija 20x30cm.
Otopiti čokoladu sa uljem. Ostaviti da se čokolada malo prohladi, kako bi počela da se steže, a potom sve tri kore premazati sa čokoladom (100g čokolade po jednoj kori).
Dok se steže čokolada na korama, pripremati filove.
Puding, šećer i par kašika soka pomešati kako bi se puding rastopio.
Ostatak soka staviti da proključa.
U ključali sok dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.
Ohlađen fil umutiti sa margarinom.
Pomešati puding sa šećerom i par kašika vode, dok se puding ne rastopi.
U šerpu dodati jagode i ostatak vode i staviti da proključa, uz povremeno mešanje.
Kuvati par minuta pa dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se prohladi.
Na tacnu staviti jednu koru premazanu čokoladom.
Na čokoladu staviti jednu trećinu fila od jagode. Postupak ponoviti i za preostale dve kore.
Ostaviti da se ohladi.
Na fil od jagode staviti jednu trećinu žutog fila.
Postupak ponoviti i za preostale dve kore.
Dakle, kora-čokolada-fil od jagoda-žuti fil-kora-čokolada-fil od jagoda-žuti fil-kora-čokolada-fil od jagoda-žuti fil.
Umutiti šlag sa šećerom u prahu i kiselom vodom.
Dekorisati po želji.
Prijatno. 😊
Savršena torta. Ukusna. Lagana. Idealna za razne prilike tokom posta. Uživajte! 😊
Pomešati prvo sve suve sastojke, a potom dodati džem, ulje i kiselu vodu. Sjediniti lepo sastojke da nema grudvica.
Podeliti smesu na tri jednaka dela.
Rernu uključiti na 180°C.
Prvu koru izručiti u pleh obložen pek papirom i peći 15ak minuta, da kora lepo porumeni.
Postupak ponoviti i za preostale dve kore.
Koristila sam pleh dimenzija 20x30cm.
Otopiti čokoladu sa uljem. Ostaviti da se čokolada malo prohladi, kako bi počela da se steže, a potom sve tri kore premazati sa čokoladom (100g čokolade po jednoj kori).
Dok se steže čokolada na korama, pripremati filove.
Puding, šećer i par kašika soka pomešati kako bi se puding rastopio.
Ostatak soka staviti da proključa.
U ključali sok dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.
Ohlađen fil umutiti sa margarinom.
Pomešati puding sa šećerom i par kašika vode, dok se puding ne rastopi.
U šerpu dodati jagode i ostatak vode i staviti da proključa, uz povremeno mešanje.
Kuvati par minuta pa dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se prohladi.
Na tacnu staviti jednu koru premazanu čokoladom.
Na čokoladu staviti jednu trećinu fila od jagode. Postupak ponoviti i za preostale dve kore.
Ostaviti da se ohladi.
Na fil od jagode staviti jednu trećinu žutog fila.
Postupak ponoviti i za preostale dve kore.
Dakle, kora-čokolada-fil od jagoda-žuti fil-kora-čokolada-fil od jagoda-žuti fil-kora-čokolada-fil od jagoda-žuti fil.
Umutiti šlag sa šećerom u prahu i kiselom vodom.
Dekorisati po želji.
Prijatno. 😊
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.