burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcijaPleh dimenzija 20x30cm

Posna kapri torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
Pleh dimenzija 20x30cm

Sastojci

Kore (tri komada):

400 g Brašno

200 g Šećer

Pola kesica C Vanilin šećer

1 kašičica C Soda bikarbona

70 ml Ulje

2 kašika Džem od kajsije

400 ml Kisela voda

Glazura za kore:

300 g Posna čokolada

9 kašika Ulje

Žuti fil:

1000 ml Sok od pomorandže

4 kesica C Puding sa ukusom vanilina

8 kašika Šećer

250 g Margarin

Fil od jagoda:

400 g Zaleđene jagode

150 g Šećer

2 kesica C Puding sa ukusom jagode

250 ml Voda

Dekoracija:

200 g Posni šlag

2 kašika C Šećer u prahu

150 ml Voda

Posna kapri torta

Savršena torta. Ukusna. Lagana. Idealna za razne prilike tokom posta. Uživajte! 😊

Koraci pripreme

Kore:

Pomešati prvo sve suve sastojke, a potom dodati džem, ulje i kiselu vodu. Sjediniti lepo sastojke da nema grudvica.

Podeliti smesu na tri jednaka dela.

Rernu uključiti na 180°C.

Prvu koru izručiti u pleh obložen pek papirom i peći 15ak minuta, da kora lepo porumeni.

Postupak ponoviti i za preostale dve kore.

Koristila sam pleh dimenzija 20x30cm.

Glazura za kore:

Otopiti čokoladu sa uljem. Ostaviti da se čokolada malo prohladi, kako bi počela da se steže, a potom sve tri kore premazati sa čokoladom (100g čokolade po jednoj kori).

Dok se steže čokolada na korama, pripremati filove.

Žuti fil:

Puding, šećer i par kašika soka pomešati kako bi se puding rastopio.

Ostatak soka staviti da proključa.

U ključali sok dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi.

Ohlađen fil umutiti sa margarinom.

Fil od jagoda:

Pomešati puding sa šećerom i par kašika vode, dok se puding ne rastopi.

U šerpu dodati jagode i ostatak vode i staviti da proključa, uz povremeno mešanje.

Kuvati par minuta pa dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se prohladi.

Filovanje kora:

Na tacnu staviti jednu koru premazanu čokoladom.

Na čokoladu staviti jednu trećinu fila od jagode. Postupak ponoviti i za preostale dve kore.

Ostaviti da se ohladi.

Na fil od jagode staviti jednu trećinu žutog fila.

Postupak ponoviti i za preostale dve kore.

Dakle, kora-čokolada-fil od jagoda-žuti fil-kora-čokolada-fil od jagoda-žuti fil-kora-čokolada-fil od jagoda-žuti fil.

Dekorisanje:

Umutiti šlag sa šećerom u prahu i kiselom vodom.

Dekorisati po želji.

Prijatno. 😊

Naši proizvodi

Posna kapri torta

Savršena torta. Ukusna. Lagana. Idealna za razne prilike tokom posta. Uživajte! 😊

Koraci pripreme

Kore:

Pomešati prvo sve suve sastojke, a potom dodati džem, ulje i kiselu vodu. Sjediniti lepo sastojke da nema grudvica.

Podeliti smesu na tri jednaka dela.

Rernu uključiti na 180°C.

Prvu koru izručiti u pleh obložen pek papirom i peći 15ak minuta, da kora lepo porumeni.

Postupak ponoviti i za preostale dve kore.

Koristila sam pleh dimenzija 20x30cm.

Glazura za kore:

Otopiti čokoladu sa uljem. Ostaviti da se čokolada malo prohladi, kako bi počela da se steže, a potom sve tri kore premazati sa čokoladom (100g čokolade po jednoj kori).

Dok se steže čokolada na korama, pripremati filove.

Žuti fil:

Puding, šećer i par kašika soka pomešati kako bi se puding rastopio.

Ostatak soka staviti da proključa.

U ključali sok dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi.

Ohlađen fil umutiti sa margarinom.

Fil od jagoda:

Pomešati puding sa šećerom i par kašika vode, dok se puding ne rastopi.

U šerpu dodati jagode i ostatak vode i staviti da proključa, uz povremeno mešanje.

Kuvati par minuta pa dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se prohladi.

Filovanje kora:

Na tacnu staviti jednu koru premazanu čokoladom.

Na čokoladu staviti jednu trećinu fila od jagode. Postupak ponoviti i za preostale dve kore.

Ostaviti da se ohladi.

Na fil od jagode staviti jednu trećinu žutog fila.

Postupak ponoviti i za preostale dve kore.

Dakle, kora-čokolada-fil od jagoda-žuti fil-kora-čokolada-fil od jagoda-žuti fil-kora-čokolada-fil od jagoda-žuti fil.

Dekorisanje:

Umutiti šlag sa šećerom u prahu i kiselom vodom.

Dekorisati po želji.

Prijatno. 😊

Autor

Danijela7
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept