burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Posna fanta torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za korice:

2 čaše šećera (čaša od 200 ml)

2 čaše fanta soka po želji

2 čaše brašna

4 kašike ulja

2 kašike džema (šipurak ili kajsije)

2 kašičice C bikarbone sode

Fil:

1 pakovanje C Puding za torte i kolače sa ukusom vanile

1 l fanta soka (egzotik ili pomorandža)

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

I još:

2-3 banane

1-2 kivija

1 konzerva ananas kolutovi

100 ml fanta soka

10 g agar-agar

Posna fanta torta

Koraci pripreme

Spremiti 2 korice. Za jednu koricu vam je potrebno:

1 čaša fanta soka
1 čaša šećera
1 čaša brašna
1 kafena kašičica C sode bikarbone
2 kašike ulja
1 kašika džema

Umutiti sok sa šećerom, dodati brašno i sodu bikarbonu, ulje i džem i sve dobro umutiti.

Peći na pek papiru u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta - probati čačkalicom.

Fil:
Od 1 l uzeti oko 100 ml soka i u to razmutiti puding. Ostatak soka staviti da provri i zakuvati puding.

Skuvan puding prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi.

Dobro umutiti margarin sa C šećerom u prahu.

U umućen margarin sa C šećerom u prahu dodajte kašiku po kašiku ohlađenog pudinga uz stalno mućenje mikserom da dobijete fini krem.

Filovanje:
Koricu poprskajte fanta sokom, pa premažite sa nešto malo više od polovine fila. Odozgo poređajte tanko isečeno voće. Ja sam za prvi sloj koristila banane.

Preko voća stavite drugu koricu i nju takođe poprskajte fanta sokom. Premažite ostatkom fila.

Odozgo dekorišite voćem. Ja sam koristila ananas i kivi.

Spremite agar-agar (biljni posni želatin) po uputstvu na kesici i prelijte ga preko voća.

Ostavite tortu da se lepo ohladi i sjedini.

Naši proizvodi

Posna fanta torta

Koraci pripreme

Spremiti 2 korice. Za jednu koricu vam je potrebno:

1 čaša fanta soka
1 čaša šećera
1 čaša brašna
1 kafena kašičica C sode bikarbone
2 kašike ulja
1 kašika džema

Umutiti sok sa šećerom, dodati brašno i sodu bikarbonu, ulje i džem i sve dobro umutiti.

Peći na pek papiru u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta - probati čačkalicom.

Fil:
Od 1 l uzeti oko 100 ml soka i u to razmutiti puding. Ostatak soka staviti da provri i zakuvati puding.

Skuvan puding prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi.

Dobro umutiti margarin sa C šećerom u prahu.

U umućen margarin sa C šećerom u prahu dodajte kašiku po kašiku ohlađenog pudinga uz stalno mućenje mikserom da dobijete fini krem.

Filovanje:
Koricu poprskajte fanta sokom, pa premažite sa nešto malo više od polovine fila. Odozgo poređajte tanko isečeno voće. Ja sam za prvi sloj koristila banane.

Preko voća stavite drugu koricu i nju takođe poprskajte fanta sokom. Premažite ostatkom fila.

Odozgo dekorišite voćem. Ja sam koristila ananas i kivi.

Spremite agar-agar (biljni posni želatin) po uputstvu na kesici i prelijte ga preko voća.

Ostavite tortu da se lepo ohladi i sjedini.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept