burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12-16 parčića

Popara torta sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12-16 parčića

Sastojci

8 jaja

12 kašika šećera

3 kesice C vanilin šećera

50 g lomljenog keksa

6 kašika brašna

600 ml mleka + 250 ml (za šlag)

150 g margarina

200 g čokolade za jelo i kuvanje

100 g mlevenog keksa

2 šake seckanih oraha

100-150 g smrznutih malina

50-70 g C prah šećera

2 kesice C belog šlag krema

Popara torta sa malinama

Koraci pripreme

Posuti C prah šećer preko malina i ostaviti sa strane. Dok to stoji pripremati ostalo:

Patišpanj:
Dobro umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati 4 žumanca i 4 kašike brašna i sipati u podmazan sud i ispeći na 200 stepeni oko 20-ak minuta.

Dok se peče patišpanj spremiti fil:
Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera i 3 vanilin šećera. Dodati 2 kašike brašna. Celu ovu smesu kuvati u 600 ml mleka uz stalno mešanje dok ne dobijete gust krem.

Uz dalje mešanje na vatri dodati najpre margarin da se istopi i na kraju čokoladu. Kad se sve istopi i sjedinj smesa, skloniti sa vatre.

Izvući spremljen patišpanj, malo ga prohladiti i iščupkati komadiće.

Patišpanj pomešati sa polomljenim kekskom i mlevenim keksom i sve poprskati sokom od malina koji se izdvojio pri odmrzavanju malina.

Smesu preliti gotovim čokoladnim filom. Lagano promešati i dodati seckane orahe i maline.

Ostaviti da se smesa malo prohladi i oblikovati je na tacni za tortu.

Od preostala 4 belanca umutiti šne sa 4 kašike šećera. Premazati preko torte i ostaviti preko noći u frižideru.

Sutradan skinuti šne sa torte, umutiti šlag krem i premazati preko torte.

Naši proizvodi

Popara torta sa malinama

Koraci pripreme

Posuti C prah šećer preko malina i ostaviti sa strane. Dok to stoji pripremati ostalo:

Patišpanj:
Dobro umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati 4 žumanca i 4 kašike brašna i sipati u podmazan sud i ispeći na 200 stepeni oko 20-ak minuta.

Dok se peče patišpanj spremiti fil:
Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera i 3 vanilin šećera. Dodati 2 kašike brašna. Celu ovu smesu kuvati u 600 ml mleka uz stalno mešanje dok ne dobijete gust krem.

Uz dalje mešanje na vatri dodati najpre margarin da se istopi i na kraju čokoladu. Kad se sve istopi i sjedinj smesa, skloniti sa vatre.

Izvući spremljen patišpanj, malo ga prohladiti i iščupkati komadiće.

Patišpanj pomešati sa polomljenim kekskom i mlevenim keksom i sve poprskati sokom od malina koji se izdvojio pri odmrzavanju malina.

Smesu preliti gotovim čokoladnim filom. Lagano promešati i dodati seckane orahe i maline.

Ostaviti da se smesa malo prohladi i oblikovati je na tacni za tortu.

Od preostala 4 belanca umutiti šne sa 4 kašike šećera. Premazati preko torte i ostaviti preko noći u frižideru.

Sutradan skinuti šne sa torte, umutiti šlag krem i premazati preko torte.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept