burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Piškota torta sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Krema:

200 ml slatke pavlake

2 kesice C vanilin šećer

150 g C šećera u prahu

800 g čvrstog jogurta

2 kesice C želatina

Ostalo:

500 g piškoti

200 ml mleka

600 g jagoda

malo ruma po želji

Piškota torta sa jagodama

Koraci pripreme

Prioprema podloge:
Piškote koje slažemo na dno cele "uronimo" u smesu mleka i ruma i slagati da se dno kalupa popuni.

Koristi se okrugli kalup 28cm.

Oko kalupa poređati piškote, koje smo odrezali da budu visine kalupa (kasnije ih koristimo u slaganju torte) i koje samo sa jedne strane umačemo u smesu mleka i ruma.

Priprema kreme:
Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer, zatim umešati jogurt.

Želatin napraviti po uputstvima, pa ga postepeno dodavati u pripremljenu kremu.

Slaganje:
Imamo namešteno dno i okvir kalupa, sada se stavlja jedan sloj kreme, zatim na kremu narezane jagode, pa preko jagoda namočene piškote. Na piškote ide preostala krema.

Ja sam umutila slatku pavlaku, dodala boju i ukrasila šlagom, perlicama i mrvicama.

Naši proizvodi

Piškota torta sa jagodama

Koraci pripreme

Prioprema podloge:
Piškote koje slažemo na dno cele "uronimo" u smesu mleka i ruma i slagati da se dno kalupa popuni.

Koristi se okrugli kalup 28cm.

Oko kalupa poređati piškote, koje smo odrezali da budu visine kalupa (kasnije ih koristimo u slaganju torte) i koje samo sa jedne strane umačemo u smesu mleka i ruma.

Priprema kreme:
Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer, zatim umešati jogurt.

Želatin napraviti po uputstvima, pa ga postepeno dodavati u pripremljenu kremu.

Slaganje:
Imamo namešteno dno i okvir kalupa, sada se stavlja jedan sloj kreme, zatim na kremu narezane jagode, pa preko jagoda namočene piškote. Na piškote ide preostala krema.

Ja sam umutila slatku pavlaku, dodala boju i ukrasila šlagom, perlicama i mrvicama.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept