burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 15 osoba

Pesak torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 15 osoba

Sastojci

Za 3 fila:

1 l mleka

130 g šećera

4 C pudinga od vanile

200 g putera sobne temperature

120 g C prah šećera

150 g mlevene plazme

130 g C kokosa

170 g mlevenih oraha

Za ganaš:

60 g mlečne čokolade

40 g crne čokolade

100 ml slatke pavlake

Pesak torta

Koraci pripreme

Od 1 l mleka odvojiti 250 ml. U tih 250 ml razmutiti C pudinge, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom.

Kada mleko provri, dodati puding smesu, mešati i kuvati dok ne provri još jednom.

Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.

Nakon toga penasto umutiti puter i C prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela.

U jedan fil dodati mlevenu plazmu, u drugi kokos, u treći orahe.

Sada u kalupu prečnika 24cm rasprediti filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orahe. Odložiti u frižider, za to vreme napraviti ganaš preliv.

Za ganaš staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini.

Na kraju ganaš treba polako da se prelije preko fila i da se vrati na hlađenje najmanje 2h.

Naši proizvodi

Pesak torta

Koraci pripreme

Od 1 l mleka odvojiti 250 ml. U tih 250 ml razmutiti C pudinge, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom.

Kada mleko provri, dodati puding smesu, mešati i kuvati dok ne provri još jednom.

Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.

Nakon toga penasto umutiti puter i C prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela.

U jedan fil dodati mlevenu plazmu, u drugi kokos, u treći orahe.

Sada u kalupu prečnika 24cm rasprediti filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orahe. Odložiti u frižider, za to vreme napraviti ganaš preliv.

Za ganaš staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini.

Na kraju ganaš treba polako da se prelije preko fila i da se vrati na hlađenje najmanje 2h.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept