burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Parfe torta sa jagodama i ananasom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

oko 350 do 400 g jagoda i ananasa

Parfe krem:

5 jaja

2 C želatina

2 C vanilin šećera

150 g C šećera u prahu

500 ml slatka pavlaka

2 pakovanja piškota

100 ml mleka

Parfe torta sa jagodama i ananasom

Koraci pripreme

Jagode očistiti i iseckati. Ananas takodje. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu.

C Želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjem lončetu i ostaviti da nabubri.

U manjoj šerpi umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.

Dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak.

Ostaviti da se malo ohladi, ne dugo, nego tek da smesa postane mlaka, jer želatin hlađenjem kreće da steže.

U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake. Dodati prohlađenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.

U duboki tanjir sipati oko 150-200 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i ređati na tacnu na koju je stavljen obruč od pleha za tortu prečnika 25 cm.

Ukrasiti jagodama, ananasom i kakao mrvicama.

Naši proizvodi

Parfe torta sa jagodama i ananasom

Koraci pripreme

Jagode očistiti i iseckati. Ananas takodje. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu.

C Želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjem lončetu i ostaviti da nabubri.

U manjoj šerpi umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.

Dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak.

Ostaviti da se malo ohladi, ne dugo, nego tek da smesa postane mlaka, jer želatin hlađenjem kreće da steže.

U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake. Dodati prohlađenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.

U duboki tanjir sipati oko 150-200 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i ređati na tacnu na koju je stavljen obruč od pleha za tortu prečnika 25 cm.

Ukrasiti jagodama, ananasom i kakao mrvicama.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept