burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Parfe torta sa jagodama i ananasom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

350-400 g jagoda i ananasa

5 komada jaja/žumanaca

2 kesice C želatina

2 kesice C vanilin šećera

150 g C šećera u prahu

500 ml slatke pavlake

1 kesica kremfixa

2 pakovanja piškota

Dekoracija:

1 kesica kakao mrvica

po potrebi jagode i ananas

Parfe torta sa jagodama i ananasom

Koraci pripreme

Pripremiti voće:
Jagode očistiti i iseckati. Ananas takođe. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu.

Ostaviti zelatin da nabubri: Želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjem lončetu i ostaviti da nabubri.

Priprema parfe krema:
U manjoj šerpi umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.

Dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak.

Ostaviti da se malo ohladi, ne dugo, nego tek da smesa postane mlaka, jer želatin hlađenjem kreće da steže.

Umutiti pavlaku:
U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake sa C šećerom u prahu. Dodati prohlađenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.

Naređati piškote:
U duboki tanjir sipati oko 150-200 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i ređati na tacnu na koju je stavljen obruč od pleha za tortu prečnika 25 cm.

Dekoracija:
Ukrasiti jagodama, ananasom i kakao mrvicama.

Naši proizvodi

Parfe torta sa jagodama i ananasom

Koraci pripreme

Pripremiti voće:
Jagode očistiti i iseckati. Ananas takođe. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu.

Ostaviti zelatin da nabubri: Želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjem lončetu i ostaviti da nabubri.

Priprema parfe krema:
U manjoj šerpi umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.

Dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak.

Ostaviti da se malo ohladi, ne dugo, nego tek da smesa postane mlaka, jer želatin hlađenjem kreće da steže.

Umutiti pavlaku:
U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake sa C šećerom u prahu. Dodati prohlađenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.

Naređati piškote:
U duboki tanjir sipati oko 150-200 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i ređati na tacnu na koju je stavljen obruč od pleha za tortu prečnika 25 cm.

Dekoracija:
Ukrasiti jagodama, ananasom i kakao mrvicama.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept