0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
350-400 g jagoda i ananasa
5 komada jaja/žumanaca
2 kesice C želatina
2 kesice C vanilin šećera
150 g C šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
1 kesica kremfixa
2 pakovanja piškota
1 kesica kakao mrvica
po potrebi jagode i ananas
Pripremiti voće:
Jagode očistiti i iseckati. Ananas takođe. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu.
Ostaviti zelatin da nabubri: Želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjem lončetu i ostaviti da nabubri.
Priprema parfe krema:
U manjoj šerpi umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.
Dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak.
Ostaviti da se malo ohladi, ne dugo, nego tek da smesa postane mlaka, jer želatin hlađenjem kreće da steže.
Umutiti pavlaku:
U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake sa C šećerom u prahu. Dodati prohlađenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.
Naređati piškote:
U duboki tanjir sipati oko 150-200 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i ređati na tacnu na koju je stavljen obruč od pleha za tortu prečnika 25 cm.
Dekoracija:
Ukrasiti jagodama, ananasom i kakao mrvicama.
Pripremiti voće:
Jagode očistiti i iseckati. Ananas takođe. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu.
Ostaviti zelatin da nabubri: Želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjem lončetu i ostaviti da nabubri.
Priprema parfe krema:
U manjoj šerpi umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.
Dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak.
Ostaviti da se malo ohladi, ne dugo, nego tek da smesa postane mlaka, jer želatin hlađenjem kreće da steže.
Umutiti pavlaku:
U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake sa C šećerom u prahu. Dodati prohlađenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.
Naređati piškote:
U duboki tanjir sipati oko 150-200 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i ređati na tacnu na koju je stavljen obruč od pleha za tortu prečnika 25 cm.
Dekoracija:
Ukrasiti jagodama, ananasom i kakao mrvicama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.