burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Parfe torta sa jagodama i ananasom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

oko 400 g jagoda i ananasa

5 jaja

2 kesice C želatina

2 kesice C vanilin šećera

150 g C šećera u prahu

500 ml slatke pavlake

2 pakovanja piškota

po potrebi kakao mrvice

Parfe torta sa jagodama i ananasom

Koraci pripreme

Jagode očistiti i iseckati. Ananas takođe. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu.

C Želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjoj posudi i ostaviti da nabubri.

Priprema parfe krema:

U manjoj šerpi umutiti žumanca (mikserom) sa šećerom i C vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju šerpu, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta (ponekad je potrebno i više vremena) dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.

U ovu smesu dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak. Ostaviti da se malo ohladi, ne dugo, tek da smesa postane mlaka, jer želatin hlađenjem kreće da steže.

U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake. Dodati prohlađenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.

U duboki tanjir sipati oko 150-200 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i redjati na tacnu za tortu na koji je stavljen obruč za tortu prečnika 25 cm.

Piškote poređajte po dnu kalupa i uz zid obruča. Zatim na piškote stavite parfe krem. Pa preko krema voće.

Preko voća opet stavite parfe krem, i tako dok ne potrošite sav materijal.

Ukrasite po želji. Ostaviti 12-24 h u frižideru. Zatim skinite obruč.

Naši proizvodi

Parfe torta sa jagodama i ananasom

Koraci pripreme

Jagode očistiti i iseckati. Ananas takođe. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu.

C Želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjoj posudi i ostaviti da nabubri.

Priprema parfe krema:

U manjoj šerpi umutiti žumanca (mikserom) sa šećerom i C vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju šerpu, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta (ponekad je potrebno i više vremena) dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.

U ovu smesu dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak. Ostaviti da se malo ohladi, ne dugo, tek da smesa postane mlaka, jer želatin hlađenjem kreće da steže.

U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake. Dodati prohlađenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.

U duboki tanjir sipati oko 150-200 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i redjati na tacnu za tortu na koji je stavljen obruč za tortu prečnika 25 cm.

Piškote poređajte po dnu kalupa i uz zid obruča. Zatim na piškote stavite parfe krem. Pa preko krema voće.

Preko voća opet stavite parfe krem, i tako dok ne potrošite sav materijal.

Ukrasite po želji. Ostaviti 12-24 h u frižideru. Zatim skinite obruč.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept