0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
oko 400 g jagoda i ananasa
5 jaja
2 kesice C želatina
2 kesice C vanilin šećera
150 g C šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
2 pakovanja piškota
po potrebi kakao mrvice
Jagode očistiti i iseckati. Ananas takođe. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu.
C Želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjoj posudi i ostaviti da nabubri.
Priprema parfe krema:
U manjoj šerpi umutiti žumanca (mikserom) sa šećerom i C vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju šerpu, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta (ponekad je potrebno i više vremena) dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.
U ovu smesu dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak. Ostaviti da se malo ohladi, ne dugo, tek da smesa postane mlaka, jer želatin hlađenjem kreće da steže.
U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake. Dodati prohlađenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.
U duboki tanjir sipati oko 150-200 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i redjati na tacnu za tortu na koji je stavljen obruč za tortu prečnika 25 cm.
Piškote poređajte po dnu kalupa i uz zid obruča. Zatim na piškote stavite parfe krem. Pa preko krema voće.
Preko voća opet stavite parfe krem, i tako dok ne potrošite sav materijal.
Ukrasite po želji. Ostaviti 12-24 h u frižideru. Zatim skinite obruč.
Jagode očistiti i iseckati. Ananas takođe. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu.
C Želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjoj posudi i ostaviti da nabubri.
Priprema parfe krema:
U manjoj šerpi umutiti žumanca (mikserom) sa šećerom i C vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju šerpu, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta (ponekad je potrebno i više vremena) dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.
U ovu smesu dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak. Ostaviti da se malo ohladi, ne dugo, tek da smesa postane mlaka, jer želatin hlađenjem kreće da steže.
U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake. Dodati prohlađenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.
U duboki tanjir sipati oko 150-200 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i redjati na tacnu za tortu na koji je stavljen obruč za tortu prečnika 25 cm.
Piškote poređajte po dnu kalupa i uz zid obruča. Zatim na piškote stavite parfe krem. Pa preko krema voće.
Preko voća opet stavite parfe krem, i tako dok ne potrošite sav materijal.
Ukrasite po želji. Ostaviti 12-24 h u frižideru. Zatim skinite obruč.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.