burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30 parčeta

Panj torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30 parčeta

Sastojci

10 jaja

20 kašika šećera

3 kašike tople vode

4 C vanilin šećera

1 kašika C čvrstina

6 kašika brašna

7 kašika oraha

2 C pudinga od vanile

750 ml mleka

1 margarin

10 kašika C šećera u prahu

200 g žele bombona

100 g seckanih oraha

100 g suvog grožđa

200 g crne čokolade

4 banane

Panj torta

Koraci pripreme

Umutiti penasto jaja, dodati 10 kašika šećera i 2 C vanilin šećera, 3 kašike vode.

Kada se sve lepo penasto umuti dodati 3 kašike brašna, 7 kašika mlevenih oraha i opet lepo umutiti.

Izručiti u četvrtast pleh na papir za pečenje i peći 15 minuta na 200 stepeni.

Koru izvaditi, skloniti papir i staviti na vlažnu krpu. Umotati prazan rolat i ostaviti na stranu.

Fil:
U pola litra mleka staviti 10 kašika šećera i 2 C vanilin šećera, kada mleko prokuva dodati umućenu smesu: 250 ml mleka sa 2 C pudinga, 3 kašika brašna i 1 kašika C čvrstina.

Smesu sipati u prokuvano mleko i mešati dok ne zgusti, pritom paziti da se ne stvaraju grudvice. Ostaviti da se fil hladi.

Kada se fil ohladi dodati umućeni margarin sa C šećerom u prahu. Sve lepo umutiti i dodati seckane žele bombone, suvo grožđe i seckane orahe.

Koru premazati filom, trećinu ostaviti za premaz torte. Poređati po dve banane u redu.

Malo sa strane ostaviti mesta, staviti banane, opet praviti razmak opet dve banane u redu i opet razmak.

Onaj deo razmaka na početku previti preko banane, isto to uraditi i sa druge strane tako da početke spojite u sredini.

Okrenuti tu stranu na tacni i premazati tortu.

Rastopiti 200 g čokolade sa 50 ml ulja i premazati tortu.

Naši proizvodi

Panj torta

Koraci pripreme

Umutiti penasto jaja, dodati 10 kašika šećera i 2 C vanilin šećera, 3 kašike vode.

Kada se sve lepo penasto umuti dodati 3 kašike brašna, 7 kašika mlevenih oraha i opet lepo umutiti.

Izručiti u četvrtast pleh na papir za pečenje i peći 15 minuta na 200 stepeni.

Koru izvaditi, skloniti papir i staviti na vlažnu krpu. Umotati prazan rolat i ostaviti na stranu.

Fil:
U pola litra mleka staviti 10 kašika šećera i 2 C vanilin šećera, kada mleko prokuva dodati umućenu smesu: 250 ml mleka sa 2 C pudinga, 3 kašika brašna i 1 kašika C čvrstina.

Smesu sipati u prokuvano mleko i mešati dok ne zgusti, pritom paziti da se ne stvaraju grudvice. Ostaviti da se fil hladi.

Kada se fil ohladi dodati umućeni margarin sa C šećerom u prahu. Sve lepo umutiti i dodati seckane žele bombone, suvo grožđe i seckane orahe.

Koru premazati filom, trećinu ostaviti za premaz torte. Poređati po dve banane u redu.

Malo sa strane ostaviti mesta, staviti banane, opet praviti razmak opet dve banane u redu i opet razmak.

Onaj deo razmaka na početku previti preko banane, isto to uraditi i sa druge strane tako da početke spojite u sredini.

Okrenuti tu stranu na tacni i premazati tortu.

Rastopiti 200 g čokolade sa 50 ml ulja i premazati tortu.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept