0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
30 parčeta
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30 parčeta
10 jaja
20 kašika šećera
3 kašike tople vode
4 C vanilin šećera
1 kašika C čvrstina
6 kašika brašna
7 kašika oraha
2 C pudinga od vanile
750 ml mleka
1 margarin
10 kašika C šećera u prahu
200 g žele bombona
100 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
200 g crne čokolade
4 banane
Umutiti penasto jaja, dodati 10 kašika šećera i 2 C vanilin šećera, 3 kašike vode.
Kada se sve lepo penasto umuti dodati 3 kašike brašna, 7 kašika mlevenih oraha i opet lepo umutiti.
Izručiti u četvrtast pleh na papir za pečenje i peći 15 minuta na 200 stepeni.
Koru izvaditi, skloniti papir i staviti na vlažnu krpu. Umotati prazan rolat i ostaviti na stranu.
Fil:
U pola litra mleka staviti 10 kašika šećera i 2 C vanilin šećera, kada mleko prokuva dodati umućenu smesu: 250 ml mleka sa 2 C pudinga, 3 kašika brašna i 1 kašika C čvrstina.
Smesu sipati u prokuvano mleko i mešati dok ne zgusti, pritom paziti da se ne stvaraju grudvice. Ostaviti da se fil hladi.
Kada se fil ohladi dodati umućeni margarin sa C šećerom u prahu. Sve lepo umutiti i dodati seckane žele bombone, suvo grožđe i seckane orahe.
Koru premazati filom, trećinu ostaviti za premaz torte. Poređati po dve banane u redu.
Malo sa strane ostaviti mesta, staviti banane, opet praviti razmak opet dve banane u redu i opet razmak.
Onaj deo razmaka na početku previti preko banane, isto to uraditi i sa druge strane tako da početke spojite u sredini.
Okrenuti tu stranu na tacni i premazati tortu.
Rastopiti 200 g čokolade sa 50 ml ulja i premazati tortu.
Umutiti penasto jaja, dodati 10 kašika šećera i 2 C vanilin šećera, 3 kašike vode.
Kada se sve lepo penasto umuti dodati 3 kašike brašna, 7 kašika mlevenih oraha i opet lepo umutiti.
Izručiti u četvrtast pleh na papir za pečenje i peći 15 minuta na 200 stepeni.
Koru izvaditi, skloniti papir i staviti na vlažnu krpu. Umotati prazan rolat i ostaviti na stranu.
Fil:
U pola litra mleka staviti 10 kašika šećera i 2 C vanilin šećera, kada mleko prokuva dodati umućenu smesu: 250 ml mleka sa 2 C pudinga, 3 kašika brašna i 1 kašika C čvrstina.
Smesu sipati u prokuvano mleko i mešati dok ne zgusti, pritom paziti da se ne stvaraju grudvice. Ostaviti da se fil hladi.
Kada se fil ohladi dodati umućeni margarin sa C šećerom u prahu. Sve lepo umutiti i dodati seckane žele bombone, suvo grožđe i seckane orahe.
Koru premazati filom, trećinu ostaviti za premaz torte. Poređati po dve banane u redu.
Malo sa strane ostaviti mesta, staviti banane, opet praviti razmak opet dve banane u redu i opet razmak.
Onaj deo razmaka na početku previti preko banane, isto to uraditi i sa druge strane tako da početke spojite u sredini.
Okrenuti tu stranu na tacni i premazati tortu.
Rastopiti 200 g čokolade sa 50 ml ulja i premazati tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.