0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15-20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15-20
12 jaja
12 kašika šećera
200 g kristal + 12 kašika šećera
1 l nektar soka od jagode
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
3 C pudinga od vanile
4 C pudinga od jagode
500 g C šlaga
4 kisele pavlake
Ispeći 3 kore od po: 4 belanca, 4 kašike šećera, 1 C puding od vanile. Kore peći na pek papiru.
Fil:
12 žumanaca razmutiti sa jednom čašom nektar soka od jagode (ćaša 2dc uzeta od 1l soka) i u to dodati 4 C pudinga od jagode.
Ostatak soka staviti da vri, dodati mu 200 g kristal šećera.
Kada vri dodavati uz lagano mešanje umućenu smesu od C pudinga.
Gotov fil prohladiti pa dodati razmućen margarin sa 200 g C prah šećera.
Posebno umutiti 300 g C šlaga sa 4 kisele pavlake.
Redosled filovanja: kora, žuti fil, šlag sa pavlakom i tako do kraja dok se ne utroše sastojci.
Ispeći 3 kore od po: 4 belanca, 4 kašike šećera, 1 C puding od vanile. Kore peći na pek papiru.
Fil:
12 žumanaca razmutiti sa jednom čašom nektar soka od jagode (ćaša 2dc uzeta od 1l soka) i u to dodati 4 C pudinga od jagode.
Ostatak soka staviti da vri, dodati mu 200 g kristal šećera.
Kada vri dodavati uz lagano mešanje umućenu smesu od C pudinga.
Gotov fil prohladiti pa dodati razmućen margarin sa 200 g C prah šećera.
Posebno umutiti 300 g C šlaga sa 4 kisele pavlake.
Redosled filovanja: kora, žuti fil, šlag sa pavlakom i tako do kraja dok se ne utroše sastojci.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.