burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16-18

Nadina torta sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16-18

Sastojci

Kora:

300 g mevenog keksa

100 g maslaca

ceđeni sok od pomorandže

Fil I:

400 g malina

150 g šećera

2 C pudinga od maline

malo hladne vode (za razmućivanje pudunga)

Fil II:

600 ml mleka

12 kašika šećera

5-6 kašika brašna

3 kesice C vanilin šećera

250 g maslaca (može i margarin ili margarin sa maslacem)

malo C šećera u prahu

Preliv:

250 ml mlečene slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

Nadina torta sa malinama

Koraci pripreme

Kora:
Mleveni keks, maslac i sok od pomorandže umesiti da se dobije fina jednolična masa koju treba rastanjiti na dno okruglog kalupa za tortu.

Fil I:
Maline presuti šećerom i staviti na laganu vatru da proključa. Sa malo vode razmutiti C puding od maline i zakuvati ga u maline sa šećerom.

Vruću smesu sipati preko kore od mlevenog keksa i ostaviti da se ohladi. Za to vreme spremiti fil II.

Fil II:
Od 600 ml mleka odvojiti malo hladnog mleka i u njemu fino razmutiti brašno da ne bude grudvica. U ostatak mleka sipati šećer, C vanilin šećer i staviti da prokuva.

Kada počne da ključa u njega, stalno mešajući, lagano sipati razmućeno brašno. Kuvati na laganoj vatri nekoliko minuta dok se krema ne zgusne.

Nakon toga skloniti sa vatre i ohladiti. Maslac umutiti penasto sa malo C prah šećera. U njega kašiku po kašiku i stalno muteći mikserom dodavati ohlađeni fil.

Kada je sve fino umućeno fil II sipati preko fila od malina. Kalup zatim staviti u frižider.

Preliv:
Slatku pavlaku ugrejati i skinuti sa ringle pre samog ključanja. Vrelu pavlaku presuti preko izlomljene čokolade i mešati dok se smesa potpuno ne izjednači i malo prohladi.

Tako prohlađenu (jedva mlakastu) smesu preliti preko fila II i ostaviti (najbolje preko noći) da se stegne.

Naši proizvodi

Nadina torta sa malinama

Koraci pripreme

Kora:
Mleveni keks, maslac i sok od pomorandže umesiti da se dobije fina jednolična masa koju treba rastanjiti na dno okruglog kalupa za tortu.

Fil I:
Maline presuti šećerom i staviti na laganu vatru da proključa. Sa malo vode razmutiti C puding od maline i zakuvati ga u maline sa šećerom.

Vruću smesu sipati preko kore od mlevenog keksa i ostaviti da se ohladi. Za to vreme spremiti fil II.

Fil II:
Od 600 ml mleka odvojiti malo hladnog mleka i u njemu fino razmutiti brašno da ne bude grudvica. U ostatak mleka sipati šećer, C vanilin šećer i staviti da prokuva.

Kada počne da ključa u njega, stalno mešajući, lagano sipati razmućeno brašno. Kuvati na laganoj vatri nekoliko minuta dok se krema ne zgusne.

Nakon toga skloniti sa vatre i ohladiti. Maslac umutiti penasto sa malo C prah šećera. U njega kašiku po kašiku i stalno muteći mikserom dodavati ohlađeni fil.

Kada je sve fino umućeno fil II sipati preko fila od malina. Kalup zatim staviti u frižider.

Preliv:
Slatku pavlaku ugrejati i skinuti sa ringle pre samog ključanja. Vrelu pavlaku presuti preko izlomljene čokolade i mešati dok se smesa potpuno ne izjednači i malo prohladi.

Tako prohlađenu (jedva mlakastu) smesu preliti preko fila II i ostaviti (najbolje preko noći) da se stegne.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept