burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Mašina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

15 jaja

15 kašika šećera

15 kašika ulja

6 kašika C kakaoa

9 kašika brašna

1 l mleka

2 jaja

10 kašika šećera

5 kašika C čvrstina

5 kašika brašna

3 C vanilin šećera

1 margarin sa maslacem

bananica

200 g C prah šećera

1/2 l čokoladnog mleka

200 g mlečne čokolade

150 keksa

8 krem bananica

200 g univerzalnog šlaga C

Mašina torta

Koraci pripreme

Umutiti 5 jaja, 5 kaška šećera, dodati 5 kašika ulja mikserom.

Lagano dodati mešavinu brašna i kakaoa. Ispeći 3 takve kore.

Od litra mleka odvojiti 3 dl. U to mleko dodati brašno, gustin, umućena jaja i šećer. Ostatak mleka staviti da provri.

Kada provri, dodati mleko s brašnom. Kuvati dok se ne zgusne.

Kada se ohladi dodati jedan margarin umućen sa C prah šećerom. Dodati 200 g topljene mlečne čokolade.

Podeliti fil na dva dela, jedan veći i jedan manji.

U veći deo dodati lomljeni keks, a u manji seckane žele bananice.

Svaku koru pre filovanja isprskati sa malo čokoladnog mleka.

1.Kora fil sa keksom, 2.Kora fil sa bananicama, 3.Kora fil sa keksom.

Ukrasiti C šlagom umućenim sa kiselom vodom .

Naši proizvodi

Mašina torta

Koraci pripreme

Umutiti 5 jaja, 5 kaška šećera, dodati 5 kašika ulja mikserom.

Lagano dodati mešavinu brašna i kakaoa. Ispeći 3 takve kore.

Od litra mleka odvojiti 3 dl. U to mleko dodati brašno, gustin, umućena jaja i šećer. Ostatak mleka staviti da provri.

Kada provri, dodati mleko s brašnom. Kuvati dok se ne zgusne.

Kada se ohladi dodati jedan margarin umućen sa C prah šećerom. Dodati 200 g topljene mlečne čokolade.

Podeliti fil na dva dela, jedan veći i jedan manji.

U veći deo dodati lomljeni keks, a u manji seckane žele bananice.

Svaku koru pre filovanja isprskati sa malo čokoladnog mleka.

1.Kora fil sa keksom, 2.Kora fil sa bananicama, 3.Kora fil sa keksom.

Ukrasiti C šlagom umućenim sa kiselom vodom .

Autor

Daliborka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept