0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15 jaja
15 kašika šećera
15 kašika ulja
6 kašika C kakaoa
9 kašika brašna
1 l mleka
2 jaja
10 kašika šećera
5 kašika C čvrstina
5 kašika brašna
3 C vanilin šećera
1 margarin sa maslacem
bananica
200 g C prah šećera
1/2 l čokoladnog mleka
200 g mlečne čokolade
150 keksa
8 krem bananica
200 g univerzalnog šlaga C
Umutiti 5 jaja, 5 kaška šećera, dodati 5 kašika ulja mikserom.
Lagano dodati mešavinu brašna i kakaoa. Ispeći 3 takve kore.
Od litra mleka odvojiti 3 dl. U to mleko dodati brašno, gustin, umućena jaja i šećer. Ostatak mleka staviti da provri.
Kada provri, dodati mleko s brašnom. Kuvati dok se ne zgusne.
Kada se ohladi dodati jedan margarin umućen sa C prah šećerom. Dodati 200 g topljene mlečne čokolade.
Podeliti fil na dva dela, jedan veći i jedan manji.
U veći deo dodati lomljeni keks, a u manji seckane žele bananice.
Svaku koru pre filovanja isprskati sa malo čokoladnog mleka.
1.Kora fil sa keksom, 2.Kora fil sa bananicama, 3.Kora fil sa keksom.
Ukrasiti C šlagom umućenim sa kiselom vodom .
Umutiti 5 jaja, 5 kaška šećera, dodati 5 kašika ulja mikserom.
Lagano dodati mešavinu brašna i kakaoa. Ispeći 3 takve kore.
Od litra mleka odvojiti 3 dl. U to mleko dodati brašno, gustin, umućena jaja i šećer. Ostatak mleka staviti da provri.
Kada provri, dodati mleko s brašnom. Kuvati dok se ne zgusne.
Kada se ohladi dodati jedan margarin umućen sa C prah šećerom. Dodati 200 g topljene mlečne čokolade.
Podeliti fil na dva dela, jedan veći i jedan manji.
U veći deo dodati lomljeni keks, a u manji seckane žele bananice.
Svaku koru pre filovanja isprskati sa malo čokoladnog mleka.
1.Kora fil sa keksom, 2.Kora fil sa bananicama, 3.Kora fil sa keksom.
Ukrasiti C šlagom umućenim sa kiselom vodom .
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.