burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija36

Malina plazma torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
36

Sastojci

Za 3 kore:

12 belanaca

12 kašika šećera

210 g krupno mlevenih oraha

3 kašike brašna

Fil 1:

12 žumanca

12 kašika šećera

800 ml mleka

2 C pudinga od vanile

150 g margarina

100 g C šećera u prahu

150 g mlevene plazme

Fil 2:

400 g slatke pavlake

200 g kisele pavlake

150 g mlevene plazme

oko 150 ml mleka

Ostalo:

400 g malina

200 g C šlaga za dekoraciju

Malina plazma torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca, pa postepeno dodavati jednu po jednu kašiku šećera.

Posebno pomešati kašiku brašna sa orasima, pa dodati umućenim belancima i blago umešati varjačom.

Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa dodati puding, a zatim mleko i sve dobro izmešati žicom da ne bude grudvica. Staviti na vatru (7 od 9) jačina ringle.

Kada se dovoljno zagreje smanjiti temperaturu i mešati konstantno dok se fil ne zgusne.

Kada je gotov skloniti sa vatre i pokriti providnom folijom. Kada se ohladi pomešati sa već umućenim margarinom i C šećerom u prahu.

Fil 2:
Slatku pavlaku umutiti, dodati kiselu pavlaku, plazmu i mleko.

Ređati kora - žuti fil - voće - beli fil.

Tortu obloziti C šlagom.

Naši proizvodi

Malina plazma torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca, pa postepeno dodavati jednu po jednu kašiku šećera.

Posebno pomešati kašiku brašna sa orasima, pa dodati umućenim belancima i blago umešati varjačom.

Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa dodati puding, a zatim mleko i sve dobro izmešati žicom da ne bude grudvica. Staviti na vatru (7 od 9) jačina ringle.

Kada se dovoljno zagreje smanjiti temperaturu i mešati konstantno dok se fil ne zgusne.

Kada je gotov skloniti sa vatre i pokriti providnom folijom. Kada se ohladi pomešati sa već umućenim margarinom i C šećerom u prahu.

Fil 2:
Slatku pavlaku umutiti, dodati kiselu pavlaku, plazmu i mleko.

Ređati kora - žuti fil - voće - beli fil.

Tortu obloziti C šlagom.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept