0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
16 - 20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16 - 20
300 g mlevenog keksa
5 kašika mleka
180 g margarina
450 g krem sira
1 kesica krem fiksa
1 C vanilin šećer
1 kesica C želatina
50 ml vode
500 ml slatke pavlake
250 g C šećera u prahu
450 g crvenog voća (maline, a može i šumsko voće)
100 ml vode
1 kesica C želatina
50 ml vode
4 kašike šećera
Umešati otopljeni margarin, mleveni keks i mleko, a onda sipati smesu u kalup (od 26 ili 29 cm) i napraviti koru tako što smesu pritiskamo čašom.
Umutiti pavlaku i C šećer u prahu, a posebno umutiti krem sir i C vanilin šećer, potom sjediniti, dodati krem fiks i otopljen C želatin u vodi.
Mutiti dobro i sipati preko kore od mlevenog keksa.
Voćni fil:
Skuvati voće, vodu i šećer i ostaviti da se ohladi. Potom dodati otopljen C želatin u vodi i sipati preko belog fila.
Ostaviti preko noći u frižideru.
Umešati otopljeni margarin, mleveni keks i mleko, a onda sipati smesu u kalup (od 26 ili 29 cm) i napraviti koru tako što smesu pritiskamo čašom.
Umutiti pavlaku i C šećer u prahu, a posebno umutiti krem sir i C vanilin šećer, potom sjediniti, dodati krem fiks i otopljen C želatin u vodi.
Mutiti dobro i sipati preko kore od mlevenog keksa.
Voćni fil:
Skuvati voće, vodu i šećer i ostaviti da se ohladi. Potom dodati otopljen C želatin u vodi i sipati preko belog fila.
Ostaviti preko noći u frižideru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.