0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
10 belanaca
20 kašika šećera
1 kašika sirćeta
10 žumanaca
10 kašika šećera
4 kašike C gustina
300 ml mleka
150 g margarina
100 g C šećera u prahu
500 g umućenog C šlaga
500 g jagoda
Odvojiti belanca i žumanca. Belanca mutiti uz postepeno dodavanje šećera. Potrebno je da budu umućena u jako čvrst sneg.
Pred sam kraj mućenja dodati 1 kašiku sirćeta. Lagano sve prebaciti u najveći pleh od rerne obložen pek papirom i prethodno dobro podmazan.
Sušiti u rerni zagrejanoj na 150 stepeni sat i po vremena, rernu prilikom pečenja nikako ne otvarati, a nakon pečenja ostaviti koru 20-tak minuta u isključenoj rerni, pa onda tek izvući. Kad se sasvim ohladi, podeliti na tri jednaka dela.
Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati gustin i sve sipati u mleko koje vri. Kuvati dok se fil ne zgusne.
Umutiti penasto margarin i šećer u prahu, pa dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila.
Šlag umutiti penasto sa malo kisele vode. Jagode očistiti, oprati i iseći na listiće.
Na tacnu staviti prvu koru, premazati je sa malo žutog fila, poređati seckane jagode, pa preko staviti malo umućenog šlaga.
Preklopiti drugom korom i ponoviti postupak sve dok ima materijala.
Malo šlaga ostaviti sa strane za dekoraciju torte.
Ostaviti da se stegne i ohladi tokom noći, pa seći i služiti.
Odvojiti belanca i žumanca. Belanca mutiti uz postepeno dodavanje šećera. Potrebno je da budu umućena u jako čvrst sneg.
Pred sam kraj mućenja dodati 1 kašiku sirćeta. Lagano sve prebaciti u najveći pleh od rerne obložen pek papirom i prethodno dobro podmazan.
Sušiti u rerni zagrejanoj na 150 stepeni sat i po vremena, rernu prilikom pečenja nikako ne otvarati, a nakon pečenja ostaviti koru 20-tak minuta u isključenoj rerni, pa onda tek izvući. Kad se sasvim ohladi, podeliti na tri jednaka dela.
Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati gustin i sve sipati u mleko koje vri. Kuvati dok se fil ne zgusne.
Umutiti penasto margarin i šećer u prahu, pa dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila.
Šlag umutiti penasto sa malo kisele vode. Jagode očistiti, oprati i iseći na listiće.
Na tacnu staviti prvu koru, premazati je sa malo žutog fila, poređati seckane jagode, pa preko staviti malo umućenog šlaga.
Preklopiti drugom korom i ponoviti postupak sve dok ima materijala.
Malo šlaga ostaviti sa strane za dekoraciju torte.
Ostaviti da se stegne i ohladi tokom noći, pa seći i služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.