burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Ledeni vetar sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

10 belanaca

20 kašika šećera

1 kašika sirćeta

Za fil:

10 žumanaca

10 kašika šećera

4 kašike brašna

300 ml mleka

150 g margarina

100 g C šećera u prahu

Ostalo:

180 g C šlaga

250 ml kisele vode

500 g jagoda

Ledeni vetar sa jagodama

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Pred kraj mućenja dodati sirće.

Pleh od rerne obložiti pek papirom, pa u njega izliti smesu za koru. Poravnati je špatulom i sušiti u rerni prethodno zagrejanoj na 150 stepeni oko 90 minuta.

Rernu tokom pečenja ne otvarati, a nakon pečenja koru ostaviti u isključenoj i zatvorenoj rerni još 20 minuta da odstoji. Pečenu i ohlađenu koru preseći na tri dela.

Za pripremu fila žumanca umutiti sa šećerom, brašnom i mlekom, pa kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.

Margarin penasto umutiti sa šečerom u prahu, pa dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila muteći neprestano dok se sastojci ne povežu.

Šlag umutiti sa kiselom vodom. Jagode očistiti, oprati i iseći na listove.

Na tacnu staviti prvu koru, premazati sa malo žutog fila, poređati seckane jagode, pa preko njih naneti malo umućenog šlaga.

Preklopiti drugom korom i ponoviti redosled filovanja.

Celu tortu premazati umućenim šlagom i dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Ledeni vetar sa jagodama

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Pred kraj mućenja dodati sirće.

Pleh od rerne obložiti pek papirom, pa u njega izliti smesu za koru. Poravnati je špatulom i sušiti u rerni prethodno zagrejanoj na 150 stepeni oko 90 minuta.

Rernu tokom pečenja ne otvarati, a nakon pečenja koru ostaviti u isključenoj i zatvorenoj rerni još 20 minuta da odstoji. Pečenu i ohlađenu koru preseći na tri dela.

Za pripremu fila žumanca umutiti sa šećerom, brašnom i mlekom, pa kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.

Margarin penasto umutiti sa šečerom u prahu, pa dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila muteći neprestano dok se sastojci ne povežu.

Šlag umutiti sa kiselom vodom. Jagode očistiti, oprati i iseći na listove.

Na tacnu staviti prvu koru, premazati sa malo žutog fila, poređati seckane jagode, pa preko njih naneti malo umućenog šlaga.

Preklopiti drugom korom i ponoviti redosled filovanja.

Celu tortu premazati umućenim šlagom i dekorisati po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept