0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
20 jaja
4 C pudinga od vanile
250 g C šlaga
1 kg jagoda
500 g C šećera u prahu
600 g kristal šećera
500 g margarina za kolače
2 kašike sirćeta
4 kašike brašna
1 l mleka
Kore:
U većoj posudi ulupati sneg od 10 belanaca sa 300 g kristal šećera, na kraju dodati 1 kašiku sirćeta i 2 kašike brašna, ponoviti postupak i za drugu koru, sušiti kore na 125°C 2,5h.
Fil:
20 žumanaca dobro ulupati sa 500 g C prah šećera i u žumanca dodati 4 C pudinga od vanile, pomešati sa 1 l mleka i kuvati uz stalno mešanje dok ne dobije gustinu.
Kada se fil ohladi umutiti 2 margarina sa 250 g C prah šećera i dodati u ohlađen fil.
Ređati: Kora, fil, seckane jagode, kora fil seckane jagode, šlag.
Kore:
U većoj posudi ulupati sneg od 10 belanaca sa 300 g kristal šećera, na kraju dodati 1 kašiku sirćeta i 2 kašike brašna, ponoviti postupak i za drugu koru, sušiti kore na 125°C 2,5h.
Fil:
20 žumanaca dobro ulupati sa 500 g C prah šećera i u žumanca dodati 4 C pudinga od vanile, pomešati sa 1 l mleka i kuvati uz stalno mešanje dok ne dobije gustinu.
Kada se fil ohladi umutiti 2 margarina sa 250 g C prah šećera i dodati u ohlađen fil.
Ređati: Kora, fil, seckane jagode, kora fil seckane jagode, šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.