burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8 kriški

Ledena šlag torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8 kriški

Sastojci

Za koru:

5 belanaca

100 g kristal šećera

120 g oraha

50 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

Za preliv kore:

100 g kristal šećera

100 ml vode

sok od pola limuna

Za fil:

5 žumanaca

100 g kristal šećera

1 kesica C pudinga od jagode

1 kesica C pudinga od vanile

800 ml vode

250 g margarina

100 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

Dodatno:

2 kesice belog C šlag krema sa ukusom slatke pavlake

čokoladne mrvice

Ledena šlag torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
Mikserom umutiti belanca i 100 g šećera u čvrst sneg, zatim u tu smesu ručno umešati mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo. Peći u okruglom kalupu oko 30 minuta na 200 stepeni.

Pečenu i prohlađenu koru preseći na pola, da se dobiju dva dela i oba dela preliti sa prelivom koji se priprema na sledeći način: 100 g šećera pomešati sa 100 ml vode i sokom od pola limuna. Kuvati dok se ne dobije gust sirup.

Priprema fila:
C puding od jagode skuvati u 400 ml vode, i C puding od vanile skuvati u 400 ml vode.

U međuvremenu na pari skuvati žumanca sa 100 g kristal šećera i C vanilin šećerom, ostaviti da se malo prohladi, pa potom sjediniti sa prethodno penasto umućenim margarinom i C šećerom u prahu.

Podeliti smesu na dva dela. Jednu polovinu sjediniti sa prohlađenim pudingom od jagode, a drugu polovinu sjediniti sa pudingom od vanile.

C beli šlag krem sa ukusom slatke pavlake pripremiti prema uputstvu sa kesice.

Filovanje:
I kora (prelivena sirupom) - fil od vanile - II kora (prelivena sirupom) - fil od jagode - umućeni C beli šlag krem.

Tortu po želji dekorisati čokoladnim mrvicama.

Naši proizvodi

Ledena šlag torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
Mikserom umutiti belanca i 100 g šećera u čvrst sneg, zatim u tu smesu ručno umešati mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo. Peći u okruglom kalupu oko 30 minuta na 200 stepeni.

Pečenu i prohlađenu koru preseći na pola, da se dobiju dva dela i oba dela preliti sa prelivom koji se priprema na sledeći način: 100 g šećera pomešati sa 100 ml vode i sokom od pola limuna. Kuvati dok se ne dobije gust sirup.

Priprema fila:
C puding od jagode skuvati u 400 ml vode, i C puding od vanile skuvati u 400 ml vode.

U međuvremenu na pari skuvati žumanca sa 100 g kristal šećera i C vanilin šećerom, ostaviti da se malo prohladi, pa potom sjediniti sa prethodno penasto umućenim margarinom i C šećerom u prahu.

Podeliti smesu na dva dela. Jednu polovinu sjediniti sa prohlađenim pudingom od jagode, a drugu polovinu sjediniti sa pudingom od vanile.

C beli šlag krem sa ukusom slatke pavlake pripremiti prema uputstvu sa kesice.

Filovanje:
I kora (prelivena sirupom) - fil od vanile - II kora (prelivena sirupom) - fil od jagode - umućeni C beli šlag krem.

Tortu po želji dekorisati čokoladnim mrvicama.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept