0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8 kriški
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8 kriški
5 belanaca
100 g kristal šećera
120 g oraha
50 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
100 g kristal šećera
100 ml vode
sok od pola limuna
5 žumanaca
100 g kristal šećera
1 kesica C pudinga od jagode
1 kesica C pudinga od vanile
800 ml vode
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
2 kesice belog C šlag krema sa ukusom slatke pavlake
čokoladne mrvice
Priprema kore:
Mikserom umutiti belanca i 100 g šećera u čvrst sneg, zatim u tu smesu ručno umešati mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo. Peći u okruglom kalupu oko 30 minuta na 200 stepeni.
Pečenu i prohlađenu koru preseći na pola, da se dobiju dva dela i oba dela preliti sa prelivom koji se priprema na sledeći način: 100 g šećera pomešati sa 100 ml vode i sokom od pola limuna. Kuvati dok se ne dobije gust sirup.
Priprema fila:
C puding od jagode skuvati u 400 ml vode, i C puding od vanile skuvati u 400 ml vode.
U međuvremenu na pari skuvati žumanca sa 100 g kristal šećera i C vanilin šećerom, ostaviti da se malo prohladi, pa potom sjediniti sa prethodno penasto umućenim margarinom i C šećerom u prahu.
Podeliti smesu na dva dela. Jednu polovinu sjediniti sa prohlađenim pudingom od jagode, a drugu polovinu sjediniti sa pudingom od vanile.
C beli šlag krem sa ukusom slatke pavlake pripremiti prema uputstvu sa kesice.
Filovanje:
I kora (prelivena sirupom) - fil od vanile - II kora (prelivena sirupom) - fil od jagode - umućeni C beli šlag krem.
Tortu po želji dekorisati čokoladnim mrvicama.
Priprema kore:
Mikserom umutiti belanca i 100 g šećera u čvrst sneg, zatim u tu smesu ručno umešati mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo. Peći u okruglom kalupu oko 30 minuta na 200 stepeni.
Pečenu i prohlađenu koru preseći na pola, da se dobiju dva dela i oba dela preliti sa prelivom koji se priprema na sledeći način: 100 g šećera pomešati sa 100 ml vode i sokom od pola limuna. Kuvati dok se ne dobije gust sirup.
Priprema fila:
C puding od jagode skuvati u 400 ml vode, i C puding od vanile skuvati u 400 ml vode.
U međuvremenu na pari skuvati žumanca sa 100 g kristal šećera i C vanilin šećerom, ostaviti da se malo prohladi, pa potom sjediniti sa prethodno penasto umućenim margarinom i C šećerom u prahu.
Podeliti smesu na dva dela. Jednu polovinu sjediniti sa prohlađenim pudingom od jagode, a drugu polovinu sjediniti sa pudingom od vanile.
C beli šlag krem sa ukusom slatke pavlake pripremiti prema uputstvu sa kesice.
Filovanje:
I kora (prelivena sirupom) - fil od vanile - II kora (prelivena sirupom) - fil od jagode - umućeni C beli šlag krem.
Tortu po želji dekorisati čokoladnim mrvicama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.