burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Krtica torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za biskvit:

150 g crne čokolade za kuvanje

125 g maslaca

4 jaja

1 kašika C Čvrstina

1 C Prašak za pecivo

120 g šećera

80 g brašna

Za fil:

500 ml slatke pavlake

oko 500 g svežih jagoda

1 C vanilin šećer

2 kesice Dr. Oetker Kremfix

1 kašika C Šećer u prahu

oko 30 g čokoladnih mrvica

Krtica torta

Koraci pripreme

Priprema biskvita:
Na tihoj vatri otopiti 125 g maslaca i 150 g čokolade, ostavite sa strane da se malo ohladi.

Za to vreme u posebnoj posudi umutiti belanca sa 120 g kristal šećera u čvtstu penu. Žumanca penasto umutiti u drugoj činiji.

U umućena žumanca dodati prohlađenu smesu od maslaca i čokolade. Sve lepo sjedinite i dodajte prethodno pomešane suve komponente (80 g brašna, C prašak za pecivo i kašika C čvrstina).

Smesu od žumanca, maslaca, čokolade, čvrstina, brašna i praška za pecivo lagano varjačom pomešajte sa snegom od belanca i šećera. Sjedinite masu i sipajte u kalup za pečenje.

Smesu izliiti u kalup veličine 26cm, obložen pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 25 min.

Koru potpuno ohladiti, a zatim kašikom lagano napraviti udubljene u kori, 1 cm od ivice i oko 5 mm u dubinu, u zavisnosti koliko vam je patišpanj narastao. To što ste izdubili, ne bacajte.

Izdubljeni deo patišpanja je potreban da bi se torta posle time prekrila. Izmrvite taj višak koji ste izdubili i sačuvate ga po strani. Na taj način se dobija izgled “krtičnjaka”.

Priprema fila:
Umutitie do pola 500 ml slatke pavlake. Pa dodate 2 krem fixa, 1 kašiku C šećera u prahu i 1 kaščicu C vanilin šećera i umutite još malo. Pazite da ne premutite. Na kraju dodajte čokoladne mrvice i izmešate ih varjačom ili špatulom.

Priprema torte:
U udubljeni deo kore poređate sve jagode. Jednu do druge. Zatim ceo fil rasporedite preko kore sa jagodama u oblik jedne polulopte, ravnomerno što više možete.

Sačuvani deo kore, koji ste na početku izdubili, izmrvite što više možete, kako biste od viška te kore napravili što sitnije mrvice nalik pravoj zemlji.

Kada to uradite pospete mrvice kore preko cele torte tako da prekrijete svaki deo. Možete negde i negde lagano i rukom utapkati.

Naši proizvodi

Krtica torta

Koraci pripreme

Priprema biskvita:
Na tihoj vatri otopiti 125 g maslaca i 150 g čokolade, ostavite sa strane da se malo ohladi.

Za to vreme u posebnoj posudi umutiti belanca sa 120 g kristal šećera u čvtstu penu. Žumanca penasto umutiti u drugoj činiji.

U umućena žumanca dodati prohlađenu smesu od maslaca i čokolade. Sve lepo sjedinite i dodajte prethodno pomešane suve komponente (80 g brašna, C prašak za pecivo i kašika C čvrstina).

Smesu od žumanca, maslaca, čokolade, čvrstina, brašna i praška za pecivo lagano varjačom pomešajte sa snegom od belanca i šećera. Sjedinite masu i sipajte u kalup za pečenje.

Smesu izliiti u kalup veličine 26cm, obložen pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 25 min.

Koru potpuno ohladiti, a zatim kašikom lagano napraviti udubljene u kori, 1 cm od ivice i oko 5 mm u dubinu, u zavisnosti koliko vam je patišpanj narastao. To što ste izdubili, ne bacajte.

Izdubljeni deo patišpanja je potreban da bi se torta posle time prekrila. Izmrvite taj višak koji ste izdubili i sačuvate ga po strani. Na taj način se dobija izgled “krtičnjaka”.

Priprema fila:
Umutitie do pola 500 ml slatke pavlake. Pa dodate 2 krem fixa, 1 kašiku C šećera u prahu i 1 kaščicu C vanilin šećera i umutite još malo. Pazite da ne premutite. Na kraju dodajte čokoladne mrvice i izmešate ih varjačom ili špatulom.

Priprema torte:
U udubljeni deo kore poređate sve jagode. Jednu do druge. Zatim ceo fil rasporedite preko kore sa jagodama u oblik jedne polulopte, ravnomerno što više možete.

Sačuvani deo kore, koji ste na početku izdubili, izmrvite što više možete, kako biste od viška te kore napravili što sitnije mrvice nalik pravoj zemlji.

Kada to uradite pospete mrvice kore preko cele torte tako da prekrijete svaki deo. Možete negde i negde lagano i rukom utapkati.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept