burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Kremisimo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

2 l mleka

5 C puding sa ukusom vanile

3 kašike C čvrstina ili brašna

10 kašika šećera

2 x 250 g margarina

5 kašika C šećera u prahu

150 g eurokrema

20 komada krem bananica

150 g čokolade

četvrtasti keks ili po želji

100 ml soka od pomorandže

C šlag

Kremisimo torta

Koraci pripreme

Od ukupne količine mleka odvojiti 100 ml i razmutiti C puding.

Ostatak mleka ostaviti da proključa, dodati 10 kašika šećera i razmućeni puding.

Kuvajte dok masa ne počne da se steže. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.

Razmutite 2 margarina sa 5 kaška C šećera u prahu.

U ovu smesu dodavajte ohlađeni puding kašiku po kašiku. Masu podelite na tri dela.

Krem bananice sitno iseckajte, 150 g čokolade otopite.

U prvi deo smese dodajte 150 g eurokrema, u drugi dodajte iseckane bananice i u treći deo dodajte istopljenu čokoladu.

Filovati tortu. Na tacnu poređajte keks. Keks poprskajte sa sokom od pomorandže, nanesite prvi fil, pa opet red keksa, pa drugi fil, red keksa, treći fil i na vrh umućen šlag.

Dekorisati po želji..

Naši proizvodi

Kremisimo torta

Koraci pripreme

Od ukupne količine mleka odvojiti 100 ml i razmutiti C puding.

Ostatak mleka ostaviti da proključa, dodati 10 kašika šećera i razmućeni puding.

Kuvajte dok masa ne počne da se steže. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.

Razmutite 2 margarina sa 5 kaška C šećera u prahu.

U ovu smesu dodavajte ohlađeni puding kašiku po kašiku. Masu podelite na tri dela.

Krem bananice sitno iseckajte, 150 g čokolade otopite.

U prvi deo smese dodajte 150 g eurokrema, u drugi dodajte iseckane bananice i u treći deo dodajte istopljenu čokoladu.

Filovati tortu. Na tacnu poređajte keks. Keks poprskajte sa sokom od pomorandže, nanesite prvi fil, pa opet red keksa, pa drugi fil, red keksa, treći fil i na vrh umućen šlag.

Dekorisati po želji..

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept