0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
2 l mleka
5 C puding sa ukusom vanile
3 kašike C čvrstina ili brašna
10 kašika šećera
2 x 250 g margarina
5 kašika C šećera u prahu
150 g eurokrema
20 komada krem bananica
150 g čokolade
četvrtasti keks ili po želji
100 ml soka od pomorandže
C šlag
Od ukupne količine mleka odvojiti 100 ml i razmutiti C puding.
Ostatak mleka ostaviti da proključa, dodati 10 kašika šećera i razmućeni puding.
Kuvajte dok masa ne počne da se steže. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.
Razmutite 2 margarina sa 5 kaška C šećera u prahu.
U ovu smesu dodavajte ohlađeni puding kašiku po kašiku. Masu podelite na tri dela.
Krem bananice sitno iseckajte, 150 g čokolade otopite.
U prvi deo smese dodajte 150 g eurokrema, u drugi dodajte iseckane bananice i u treći deo dodajte istopljenu čokoladu.
Filovati tortu. Na tacnu poređajte keks. Keks poprskajte sa sokom od pomorandže, nanesite prvi fil, pa opet red keksa, pa drugi fil, red keksa, treći fil i na vrh umućen šlag.
Dekorisati po želji..
Od ukupne količine mleka odvojiti 100 ml i razmutiti C puding.
Ostatak mleka ostaviti da proključa, dodati 10 kašika šećera i razmućeni puding.
Kuvajte dok masa ne počne da se steže. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.
Razmutite 2 margarina sa 5 kaška C šećera u prahu.
U ovu smesu dodavajte ohlađeni puding kašiku po kašiku. Masu podelite na tri dela.
Krem bananice sitno iseckajte, 150 g čokolade otopite.
U prvi deo smese dodajte 150 g eurokrema, u drugi dodajte iseckane bananice i u treći deo dodajte istopljenu čokoladu.
Filovati tortu. Na tacnu poređajte keks. Keks poprskajte sa sokom od pomorandže, nanesite prvi fil, pa opet red keksa, pa drugi fil, red keksa, treći fil i na vrh umućen šlag.
Dekorisati po želji..
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.