burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20-30

Kremasta keks-piškota torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20-30

Sastojci

0,5l mleka

1 C puding od čokolade

250 g margarina

3 jaja

3 kašike C prah šećera

3 kašike kristal šećera

1 C vanilin šećer

100 g čokolade za kuvanje

400 g keksa

2 pakovanja piškota

2 banane

C šlag krem od čokolade ili vanile

Ili C šlag sa vodom

Mleko za umakanje keksa

Za fil bez jaja idu 2 C pudinga od čokolade u 900 ml mleka

Kremasta keks-piškota torta

Koraci pripreme

Puding skuvati sa kristal i C vanil šećerom. Ostaviti da se skroz ohladi.

U dubljoj posudi umutiti margarin sa C prah šećerom i žumancima. Belanca umutiti posebno u čvrst šam.

Kada se puding skroz ohladi sjediniti ga sa umućenim margarinom, zatim dodati 100 g otopljene čokolade. Sve lepo izmiksati da nema grudvica. Šam od belanaca umešati kašikom.

Na poslužavnik ređati keks umočen u mleko, preko keksa red fila, pa red piškota umočenih u mleko pa red fila. Zatim dve banane iseckane na kolutice pa opet red fila. Ponovo piškote, fil pa keks. I na kraju ukrasiti umućenim C šlagom.

Za fil bez jaja skuvati 2 pudinga u 900 ml mleka sa 6 kašika šećera i jednim C vanil šećerom. Skroz ohlađen sjadiniti sa prethodno umućenim margarinom i C prah šećerom, i 100 g otopljene čokolade.

Naši proizvodi

Kremasta keks-piškota torta

Koraci pripreme

Puding skuvati sa kristal i C vanil šećerom. Ostaviti da se skroz ohladi.

U dubljoj posudi umutiti margarin sa C prah šećerom i žumancima. Belanca umutiti posebno u čvrst šam.

Kada se puding skroz ohladi sjediniti ga sa umućenim margarinom, zatim dodati 100 g otopljene čokolade. Sve lepo izmiksati da nema grudvica. Šam od belanaca umešati kašikom.

Na poslužavnik ređati keks umočen u mleko, preko keksa red fila, pa red piškota umočenih u mleko pa red fila. Zatim dve banane iseckane na kolutice pa opet red fila. Ponovo piškote, fil pa keks. I na kraju ukrasiti umućenim C šlagom.

Za fil bez jaja skuvati 2 pudinga u 900 ml mleka sa 6 kašika šećera i jednim C vanil šećerom. Skroz ohlađen sjadiniti sa prethodno umućenim margarinom i C prah šećerom, i 100 g otopljene čokolade.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept