0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20-30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20-30
0,5l mleka
1 C puding od čokolade
250 g margarina
3 jaja
3 kašike C prah šećera
3 kašike kristal šećera
1 C vanilin šećer
100 g čokolade za kuvanje
400 g keksa
2 pakovanja piškota
2 banane
C šlag krem od čokolade ili vanile
Ili C šlag sa vodom
Mleko za umakanje keksa
Za fil bez jaja idu 2 C pudinga od čokolade u 900 ml mleka
Puding skuvati sa kristal i C vanil šećerom. Ostaviti da se skroz ohladi.
U dubljoj posudi umutiti margarin sa C prah šećerom i žumancima. Belanca umutiti posebno u čvrst šam.
Kada se puding skroz ohladi sjediniti ga sa umućenim margarinom, zatim dodati 100 g otopljene čokolade. Sve lepo izmiksati da nema grudvica. Šam od belanaca umešati kašikom.
Na poslužavnik ređati keks umočen u mleko, preko keksa red fila, pa red piškota umočenih u mleko pa red fila. Zatim dve banane iseckane na kolutice pa opet red fila. Ponovo piškote, fil pa keks. I na kraju ukrasiti umućenim C šlagom.
Za fil bez jaja skuvati 2 pudinga u 900 ml mleka sa 6 kašika šećera i jednim C vanil šećerom. Skroz ohlađen sjadiniti sa prethodno umućenim margarinom i C prah šećerom, i 100 g otopljene čokolade.
Puding skuvati sa kristal i C vanil šećerom. Ostaviti da se skroz ohladi.
U dubljoj posudi umutiti margarin sa C prah šećerom i žumancima. Belanca umutiti posebno u čvrst šam.
Kada se puding skroz ohladi sjediniti ga sa umućenim margarinom, zatim dodati 100 g otopljene čokolade. Sve lepo izmiksati da nema grudvica. Šam od belanaca umešati kašikom.
Na poslužavnik ređati keks umočen u mleko, preko keksa red fila, pa red piškota umočenih u mleko pa red fila. Zatim dve banane iseckane na kolutice pa opet red fila. Ponovo piškote, fil pa keks. I na kraju ukrasiti umućenim C šlagom.
Za fil bez jaja skuvati 2 pudinga u 900 ml mleka sa 6 kašika šećera i jednim C vanil šećerom. Skroz ohlađen sjadiniti sa prethodno umućenim margarinom i C prah šećerom, i 100 g otopljene čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.