0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20-40
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20-40
6 belanca
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
0,5 l mleka
1 l mleka
7-8 kašika šećera
10 kašika brašna
6 žumanca
2 kesice C vanilin šećera
1 margarin
250 g C šećera u prahu
voće po želji (jagode, višnje, banane, ananas)
200 g C šlag krema
po želji veće pakovanje piškote
Kora:
Umutiti 6 belanca dodati 5 kašika šećera mutiti još malo pa dodati 5 kašika brašna i 1 C prašak za pecivo. Peći u plehu obloženom pek papirom 15-20 min. na 200°C.
Izručiti na tanjir za tortu i vruć patišpanj preliti sa 0,5 l vrućim mlekom.
Fil:
Od 1 l mleka odvojiti 200 ml i u odvojeno mleko umutiti 6 žumanca 10 kašika šećera i 2 C vanilin šećera.
Zagrejati mleko i 7-8 kašika šećera dok ne provri i dodati ovu umućenu smesu jako mešajući žicom pa varjačom da ne zagori. Kuvati 5-6 minuta dok se ne zgusne.
Dobro ohladiti. Umutiti margarin sa 250 g C šećera u prahu i spojiti sa ohlađenim filom.
Ređati: kora-fil-voće-fil- po želji piškote umoćene u mleko, fil, voće, fil.
Tortu ukrasiti sa umućenim C šlag kremom.
Kora:
Umutiti 6 belanca dodati 5 kašika šećera mutiti još malo pa dodati 5 kašika brašna i 1 C prašak za pecivo. Peći u plehu obloženom pek papirom 15-20 min. na 200°C.
Izručiti na tanjir za tortu i vruć patišpanj preliti sa 0,5 l vrućim mlekom.
Fil:
Od 1 l mleka odvojiti 200 ml i u odvojeno mleko umutiti 6 žumanca 10 kašika šećera i 2 C vanilin šećera.
Zagrejati mleko i 7-8 kašika šećera dok ne provri i dodati ovu umućenu smesu jako mešajući žicom pa varjačom da ne zagori. Kuvati 5-6 minuta dok se ne zgusne.
Dobro ohladiti. Umutiti margarin sa 250 g C šećera u prahu i spojiti sa ohlađenim filom.
Ređati: kora-fil-voće-fil- po želji piškote umoćene u mleko, fil, voće, fil.
Tortu ukrasiti sa umućenim C šlag kremom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.