burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24-30

Kokos torta sa rumom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24-30

Sastojci

Kakao kora (za 1 koru):

5 jaja

5 kašika šećera

2-3 ravne kašike brašna

2 kašike C kakaoa

Kokos kora:

5 belanaca

150 g šećera

150 g C kokosa

2 kašike brašna

1 kašičica C praška za pecivo

Krem:

5 žumanaca

500 ml mleka

2 kašike C kakaoa

3 ravne kašike C čvrstina

200 g margarina

200 g C šećera u prahu

Sirup:

200 ml vode

2 kašike šećera

50 ml ruma ili ekstrat ruma 2 ml

Glazura:

100-150 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

2 kašike mleka

Kokos torta sa rumom

Koraci pripreme

Peku se dve kakao kore i jedna kokos kora.

Kakao kore:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa izmešati.

Potom umešati brašno i C kakao. Peći na 180 C oko 15-20 min.u četvrtastom kalupu 24x34 cm.

Kokos kore:
Umutiti belanca sa šećerom dodati C kokos, brašno i C prašak za pecivo, peći na 180 C 15-20 min.

Pripremljenim sirupom prelivati svaku koru. Hladan sirup na toplu koru. Količina sirupa je za 3 kore ukupno navedena.

Krem:
Umutiti žumanca sa C čvrstinom i C kakaom, pa zakuvati u mleko.

Kada se krem ohladi dodavati u prethodno umućen margarin sa šećerom.

Filovati na sledeći način:
Kakao kora - fil - kokos kora - fil - kakao kora - glazura od čokolade, okolo takođe premazati filom.

Naši proizvodi

Kokos torta sa rumom

Koraci pripreme

Peku se dve kakao kore i jedna kokos kora.

Kakao kore:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa izmešati.

Potom umešati brašno i C kakao. Peći na 180 C oko 15-20 min.u četvrtastom kalupu 24x34 cm.

Kokos kore:
Umutiti belanca sa šećerom dodati C kokos, brašno i C prašak za pecivo, peći na 180 C 15-20 min.

Pripremljenim sirupom prelivati svaku koru. Hladan sirup na toplu koru. Količina sirupa je za 3 kore ukupno navedena.

Krem:
Umutiti žumanca sa C čvrstinom i C kakaom, pa zakuvati u mleko.

Kada se krem ohladi dodavati u prethodno umućen margarin sa šećerom.

Filovati na sledeći način:
Kakao kora - fil - kokos kora - fil - kakao kora - glazura od čokolade, okolo takođe premazati filom.

Autor

Julija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept