0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Zahteva određeno umeće
24-30
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
24-30
5 jaja
5 kašika šećera
2-3 ravne kašike brašna
2 kašike C kakaoa
5 belanaca
150 g šećera
150 g C kokosa
2 kašike brašna
1 kašičica C praška za pecivo
5 žumanaca
500 ml mleka
2 kašike C kakaoa
3 ravne kašike C čvrstina
200 g margarina
200 g C šećera u prahu
200 ml vode
2 kašike šećera
50 ml ruma ili ekstrat ruma 2 ml
100-150 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
2 kašike mleka
Peku se dve kakao kore i jedna kokos kora.
Kakao kore:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa izmešati.
Potom umešati brašno i C kakao. Peći na 180 C oko 15-20 min.u četvrtastom kalupu 24x34 cm.
Kokos kore:
Umutiti belanca sa šećerom dodati C kokos, brašno i C prašak za pecivo, peći na 180 C 15-20 min.
Pripremljenim sirupom prelivati svaku koru. Hladan sirup na toplu koru. Količina sirupa je za 3 kore ukupno navedena.
Krem:
Umutiti žumanca sa C čvrstinom i C kakaom, pa zakuvati u mleko.
Kada se krem ohladi dodavati u prethodno umućen margarin sa šećerom.
Filovati na sledeći način:
Kakao kora - fil - kokos kora - fil - kakao kora - glazura od čokolade, okolo takođe premazati filom.
Peku se dve kakao kore i jedna kokos kora.
Kakao kore:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa izmešati.
Potom umešati brašno i C kakao. Peći na 180 C oko 15-20 min.u četvrtastom kalupu 24x34 cm.
Kokos kore:
Umutiti belanca sa šećerom dodati C kokos, brašno i C prašak za pecivo, peći na 180 C 15-20 min.
Pripremljenim sirupom prelivati svaku koru. Hladan sirup na toplu koru. Količina sirupa je za 3 kore ukupno navedena.
Krem:
Umutiti žumanca sa C čvrstinom i C kakaom, pa zakuvati u mleko.
Kada se krem ohladi dodavati u prethodno umućen margarin sa šećerom.
Filovati na sledeći način:
Kakao kora - fil - kokos kora - fil - kakao kora - glazura od čokolade, okolo takođe premazati filom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.