burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Kokos torta sa pahuljicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

200 g ovsenih pahuljica

300 g mlevene plazme

1 margarin

250 g C šećera u prahu

mleko po potrebi

Fil:

1 l mleka

3 C puding vanile

6 kašika šećera

150 g C kokosa

C šlag krem

Kokos torta sa pahuljicama

Koraci pripreme

Mlevenu plazmu pomešati sa ovsenim pahuljicama, sipati mleka da dobijete dovoljno čvrstu smesu.

Margarin prethodno malo istopiti pa pomešati sa plazmom i ovsenim pahuljicama, i dodati C šećer u prahu.

Kada smesa postane dovoljno čvrsta, uzmite okrugli kalup za torte, onaj najveći. Sipajte smesu i razvucite je po celom kalupu.

Ako je previše teško za razvlačenje onda dodajte malo mleka.

Fil:
Ovde idu 3 C pudinga na 1 l mleka, kuvati po uputstvu sa kesice. Kada se malo prohladi možete dodati margarin, ako mislite da nije dovoljno gust puding.

Dodati C kokos i dobro sjediniti sve. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temp. pa filovati koru.

Na kraju stavite C šlag krem. Možete servirati odmah, mada je bolje ostaviti da se malo prohladi u frižideru.

Naši proizvodi

Kokos torta sa pahuljicama

Koraci pripreme

Mlevenu plazmu pomešati sa ovsenim pahuljicama, sipati mleka da dobijete dovoljno čvrstu smesu.

Margarin prethodno malo istopiti pa pomešati sa plazmom i ovsenim pahuljicama, i dodati C šećer u prahu.

Kada smesa postane dovoljno čvrsta, uzmite okrugli kalup za torte, onaj najveći. Sipajte smesu i razvucite je po celom kalupu.

Ako je previše teško za razvlačenje onda dodajte malo mleka.

Fil:
Ovde idu 3 C pudinga na 1 l mleka, kuvati po uputstvu sa kesice. Kada se malo prohladi možete dodati margarin, ako mislite da nije dovoljno gust puding.

Dodati C kokos i dobro sjediniti sve. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temp. pa filovati koru.

Na kraju stavite C šlag krem. Možete servirati odmah, mada je bolje ostaviti da se malo prohladi u frižideru.

Autor

Dušica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept