burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kokos torta C

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

2 jaja (mera za 1 koru)

12 kašika šećera u prahu

12 kašika mleka

13 kašika brašna

1 kašika kakao praha

1 prašak za pecivo

Fil:

1l mleka

15 kašika šećera

150g čokolade

150 g čokolade

150 g kokosa

Kokos torta C

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom u čvrstu penu, dodati žumanca, mleko i prosejano brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo.

Ispeći koru u kalupu 26 cm i preseći na pola da se dobiju 2 kore. Postupak ponoviti i ispeći jos jednu koru.

Fil:
U šerpicu sipati mleko, dodati šećer, čokoladu i margarin. Otopiti. U vrelo dodati kokos. Fil kad se skuva bude tečan, baš takav i treba da bude jer se kašikom zaliva svaka kora.

Uzeti tacnu i na nju staviti gornji deo prve kore (taj okrugli vrh okrenuti na dole) pa ravnomerno kašikom zalivati koru.

Preko nje staviti donji deo prve kore baš onako kao da ih spajate ponovo u jednu koru. Zaliti ravnomerno.

Ponovo staviti vrh druge kore okrenut na dole i zaliti koru, a zatim staviti donji deo druge kore i zaliti filom.

Ostaće vam još fila. Preklopiti drugom tacnom tortu i okrenuti. Ostatkom fila zalivati tortu i ivice.

Po želji može se preliti glazurom od čokolade, ali tek pošto odstoji da kore upiju fil.

Naši proizvodi

Kokos torta C

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom u čvrstu penu, dodati žumanca, mleko i prosejano brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo.

Ispeći koru u kalupu 26 cm i preseći na pola da se dobiju 2 kore. Postupak ponoviti i ispeći jos jednu koru.

Fil:
U šerpicu sipati mleko, dodati šećer, čokoladu i margarin. Otopiti. U vrelo dodati kokos. Fil kad se skuva bude tečan, baš takav i treba da bude jer se kašikom zaliva svaka kora.

Uzeti tacnu i na nju staviti gornji deo prve kore (taj okrugli vrh okrenuti na dole) pa ravnomerno kašikom zalivati koru.

Preko nje staviti donji deo prve kore baš onako kao da ih spajate ponovo u jednu koru. Zaliti ravnomerno.

Ponovo staviti vrh druge kore okrenut na dole i zaliti koru, a zatim staviti donji deo druge kore i zaliti filom.

Ostaće vam još fila. Preklopiti drugom tacnom tortu i okrenuti. Ostatkom fila zalivati tortu i ivice.

Po želji može se preliti glazurom od čokolade, ali tek pošto odstoji da kore upiju fil.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept