0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
5 belanaca
300 g šećera
150 g C kokosa
100 g brašna
1 C prašak za percivo
1 limun
200 ml mleka za preliv
800 ml mleka
10 kašika šećera
5 kašika C čvrstina (gustina)
5 kašika brašna
5 žumanaca
1 kesica C vanilin šećera
1/2 margarina (maslaca)
50 g C šećera u prahu
C classic šlag
(ili krem šlag)
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati limunov sok i još malo mutiti u to dodati suve sastojke uz lagano mešanje.
Suve sastojke prethodno pomešamo u posebnom sudu. Sipati u pleh obložen pek papirom.
Peći na 200 stepeni oko 15-tak min. Vruću koru preliti vrućim mlekom.
Fil:
Staviti 600 ml mleka sa šećerom i C vanilin šećerom da provri. Za to vreme pomešati brašno, C čvrstin i 200 ml mleka da se razbiju grudvice.
U to dodati umućena žumanca. Kad mleko provri dodati smesu u to i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne uz neprekidno mešanje. Ostaviti da se prohladi.
U vangli umutiti omekšali margarin i C šećer u prahu i u to dodati skuvani ohlađeni fil i sve sjediniti.
Sipati preko kore i ukrasiti C šlagom.
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati limunov sok i još malo mutiti u to dodati suve sastojke uz lagano mešanje.
Suve sastojke prethodno pomešamo u posebnom sudu. Sipati u pleh obložen pek papirom.
Peći na 200 stepeni oko 15-tak min. Vruću koru preliti vrućim mlekom.
Fil:
Staviti 600 ml mleka sa šećerom i C vanilin šećerom da provri. Za to vreme pomešati brašno, C čvrstin i 200 ml mleka da se razbiju grudvice.
U to dodati umućena žumanca. Kad mleko provri dodati smesu u to i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne uz neprekidno mešanje. Ostaviti da se prohladi.
U vangli umutiti omekšali margarin i C šećer u prahu i u to dodati skuvani ohlađeni fil i sve sjediniti.
Sipati preko kore i ukrasiti C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.