burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kokos torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

5 belanaca

300 g šećera

150 g C kokosa

100 g brašna

1 C prašak za percivo

1 limun

200 ml mleka za preliv

Fil:

800 ml mleka

10 kašika šećera

5 kašika C čvrstina (gustina)

5 kašika brašna

5 žumanaca

1 kesica C vanilin šećera

1/2 margarina (maslaca)

50 g C šećera u prahu

Dekoracija:

C classic šlag

(ili krem šlag)

Kokos torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati limunov sok i još malo mutiti u to dodati suve sastojke uz lagano mešanje.

Suve sastojke prethodno pomešamo u posebnom sudu. Sipati u pleh obložen pek papirom.

Peći na 200 stepeni oko 15-tak min. Vruću koru preliti vrućim mlekom.

Fil:
Staviti 600 ml mleka sa šećerom i C vanilin šećerom da provri. Za to vreme pomešati brašno, C čvrstin i 200 ml mleka da se razbiju grudvice.

U to dodati umućena žumanca. Kad mleko provri dodati smesu u to i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne uz neprekidno mešanje. Ostaviti da se prohladi.

U vangli umutiti omekšali margarin i C šećer u prahu i u to dodati skuvani ohlađeni fil i sve sjediniti.

Sipati preko kore i ukrasiti C šlagom.

Naši proizvodi

Kokos torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati limunov sok i još malo mutiti u to dodati suve sastojke uz lagano mešanje.

Suve sastojke prethodno pomešamo u posebnom sudu. Sipati u pleh obložen pek papirom.

Peći na 200 stepeni oko 15-tak min. Vruću koru preliti vrućim mlekom.

Fil:
Staviti 600 ml mleka sa šećerom i C vanilin šećerom da provri. Za to vreme pomešati brašno, C čvrstin i 200 ml mleka da se razbiju grudvice.

U to dodati umućena žumanca. Kad mleko provri dodati smesu u to i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne uz neprekidno mešanje. Ostaviti da se prohladi.

U vangli umutiti omekšali margarin i C šećer u prahu i u to dodati skuvani ohlađeni fil i sve sjediniti.

Sipati preko kore i ukrasiti C šlagom.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept