0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20 parčeta
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20 parčeta
10 belanaca
300 g šećera
1 kašika jakog sirćeta
2 kašike brašna
200 C g kokosovog brašna
10 žumanaca
200 g C šećera u prahu
150 ml mleka
1 kašika C čvrstina
250 g margarina
2 kesice C šlaga
Umutite čvrst sneg od belanaca i u njega sipajte kašiku po kašiku šećera. Zatim i sirće.
Lagano umešajte brašno i kokosovo brašno. Testo preručite u dobro podmazan pleh.
Pecite oko pola sata na 150 stepeni.
Za fil umutite žumanca i C šećer u prahu, sipajte mleko, C čvrstin i brašno, pa kuvajte na pari da dobijete gust krem.
Ohladite ga i sastavite sa penasto umućenim margarinom, pa tom smesom filovati kore.
Tortu ukrasiti C šlagom.
Umutite čvrst sneg od belanaca i u njega sipajte kašiku po kašiku šećera. Zatim i sirće.
Lagano umešajte brašno i kokosovo brašno. Testo preručite u dobro podmazan pleh.
Pecite oko pola sata na 150 stepeni.
Za fil umutite žumanca i C šećer u prahu, sipajte mleko, C čvrstin i brašno, pa kuvajte na pari da dobijete gust krem.
Ohladite ga i sastavite sa penasto umućenim margarinom, pa tom smesom filovati kore.
Tortu ukrasiti C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.