burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Kokos malina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Kore:

12 komad posnog petit keksa

8 kašika soka od pomorandže

Kokos fil:

80 g C Kokosovo brašno

50 g C Šećer u prahu

50 g margarina

2 kašika soka od pomorandže

Fil od malina:

200 g malina

100 g kristal šećera

1 kašika C Čvrstin

ili 1 kašika C Puding sa ukusom vanilina

Završni sloj:

40 g posnog šlaga

100 ml biljnog mleka

po želji komad malina

Kokos malina torta

Brzo i lako, bez pečenja do posne male torte sa kokosom i malinama!

Koraci pripreme

Korak 1

Prokuvati maline sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati kašiku čvrstina ili pudinga i kuvati dok se ne zgusne. Umutiti margarin sa prah šećerom, dodati kokos i sa malo soka od pomorandže regulisati gustinu. Na dno kalupa složiti 6 komada keksa, malo ga poprskati sokom.

Korak 2

Preko keksa naneti pola količine prohlađenog fila od malina. Staviti u frižider da se sasvim ohladi.

Korak 3

Preko malina naneti kokos fil, lepo poravnati , pa premazati drugim delom fila od malina.

Korak 4

Po vrhu složiti drugi red keksa, poprskati sokom , prekriti folijom i ostaviti u frižideru da prenoći

Korak 5

Hladnu tortu izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i po želji dekorisati. Može odmah da se seče (12 parčića od ove mere).
Prijatno!

Naši proizvodi

Kokos malina torta

Brzo i lako, bez pečenja do posne male torte sa kokosom i malinama!

Koraci pripreme

Korak 1

Prokuvati maline sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati kašiku čvrstina ili pudinga i kuvati dok se ne zgusne. Umutiti margarin sa prah šećerom, dodati kokos i sa malo soka od pomorandže regulisati gustinu. Na dno kalupa složiti 6 komada keksa, malo ga poprskati sokom.

Korak 2

Preko keksa naneti pola količine prohlađenog fila od malina. Staviti u frižider da se sasvim ohladi.

Korak 3

Preko malina naneti kokos fil, lepo poravnati , pa premazati drugim delom fila od malina.

Korak 4

Po vrhu složiti drugi red keksa, poprskati sokom , prekriti folijom i ostaviti u frižideru da prenoći

Korak 5

Hladnu tortu izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i po želji dekorisati. Može odmah da se seče (12 parčića od ove mere).
Prijatno!

Autor

Tijana Vodoplav
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept