1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
12 komad posnog petit keksa
8 kašika soka od pomorandže
50 g margarina
2 kašika soka od pomorandže
200 g malina
100 g kristal šećera
ili 1 kašika C Puding sa ukusom vanilina
40 g posnog šlaga
100 ml biljnog mleka
po želji komad malina
Brzo i lako, bez pečenja do posne male torte sa kokosom i malinama!
Prokuvati maline sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati kašiku čvrstina ili pudinga i kuvati dok se ne zgusne. Umutiti margarin sa prah šećerom, dodati kokos i sa malo soka od pomorandže regulisati gustinu. Na dno kalupa složiti 6 komada keksa, malo ga poprskati sokom.
Preko keksa naneti pola količine prohlađenog fila od malina. Staviti u frižider da se sasvim ohladi.
Preko malina naneti kokos fil, lepo poravnati , pa premazati drugim delom fila od malina.
Po vrhu složiti drugi red keksa, poprskati sokom , prekriti folijom i ostaviti u frižideru da prenoći
Hladnu tortu izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i po želji dekorisati. Može odmah da se seče (12 parčića od ove mere).
Prijatno!
Brzo i lako, bez pečenja do posne male torte sa kokosom i malinama!
Prokuvati maline sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati kašiku čvrstina ili pudinga i kuvati dok se ne zgusne. Umutiti margarin sa prah šećerom, dodati kokos i sa malo soka od pomorandže regulisati gustinu. Na dno kalupa složiti 6 komada keksa, malo ga poprskati sokom.
Preko keksa naneti pola količine prohlađenog fila od malina. Staviti u frižider da se sasvim ohladi.
Preko malina naneti kokos fil, lepo poravnati , pa premazati drugim delom fila od malina.
Po vrhu složiti drugi red keksa, poprskati sokom , prekriti folijom i ostaviti u frižideru da prenoći
Hladnu tortu izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i po želji dekorisati. Može odmah da se seče (12 parčića od ove mere).
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.