burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kokos fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora (za jednu):

3 belanca

1 žumance

4 kašike šećera

3 kašike brašna

1 kašika C kakao

2 kašike ulja

2 kašike tople vode

3 kašike C kokosa

1 C vanilin šećer

1/2 kesice C praška za pecivo

Tamni krem:

300 ml slatke pavlake

250 g crne čokolade

3 kašike C šećera u prahu

Beli krem:

1 l mleka

2 C pudinga od vanile

10 kašika šećera

8 kašika C čvrstina

5 žumanceta

100 g C kokosa

300 ml slatke pavlake

Dekoracija:

C kokos, čokolada

Kokos fantazija

Koraci pripreme

Kora:
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati ostele sastojke i dobro sjediniti. Smesu sipati u kalup obložen pek papirom. Koru peći 10-15 minuta na temperaturi oko 160°C.
(napraviti 3 ovakve kore).

Tamni krem:
Slatku pavlaku zagrejati na tihoj vatri. Zatim dodati šećer i čokoladu. Mešati dok se čokolada ne otopi. Nesme da pocne da ključa. Ohladiti krem u zamrzivaču.

Beli fil:
U 200 ml mleka dodati gustin,žumanke i puding pa dobro izmešati. U preostalo mleko dodati šećer i mleko sa prethodno sjedinjenim sastojcima (C čvrstin, puding, žumanca) i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Kada krem dobije dovoljnu gustinu, dodati C kokos i dobro promešati. Skloniti krem sa vatre i ohladiti. Dok se krem hladi, potrebno ga je par puta izmiksati mikserom. U hladan krem dodati prethodno umućenu slatku pavlaku i dobro promešati.

Finalni postupak: kora - tamni krem - beli krem....

Na kraju posuti C kokosom ili preliti čokoladom.

Naši proizvodi

Kokos fantazija

Koraci pripreme

Kora:
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati ostele sastojke i dobro sjediniti. Smesu sipati u kalup obložen pek papirom. Koru peći 10-15 minuta na temperaturi oko 160°C.
(napraviti 3 ovakve kore).

Tamni krem:
Slatku pavlaku zagrejati na tihoj vatri. Zatim dodati šećer i čokoladu. Mešati dok se čokolada ne otopi. Nesme da pocne da ključa. Ohladiti krem u zamrzivaču.

Beli fil:
U 200 ml mleka dodati gustin,žumanke i puding pa dobro izmešati. U preostalo mleko dodati šećer i mleko sa prethodno sjedinjenim sastojcima (C čvrstin, puding, žumanca) i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Kada krem dobije dovoljnu gustinu, dodati C kokos i dobro promešati. Skloniti krem sa vatre i ohladiti. Dok se krem hladi, potrebno ga je par puta izmiksati mikserom. U hladan krem dodati prethodno umućenu slatku pavlaku i dobro promešati.

Finalni postupak: kora - tamni krem - beli krem....

Na kraju posuti C kokosom ili preliti čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept