0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
450 g mlevenog keksa
250 g mlevenih oraha
1,5 kg banana
4 žumanceta
250 g C šećera u prahu
250 g putera
100 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
300 ml soka od pomorandže
sok od jednog limuna
Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i dobro izmešati.
Posebno umutiti puter, C šećer u prahu i žumanca. Dodati natopljen keks, mlevene orahe i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa.
Pripremljenu smesu podeliti na dva dela.
U kalup za tortu obložen folijom rasporediti polovinu fila od keksa.
Banane poprskati sokom od limuna i poslagati preko fila.
U drugi deo fila od keksa dodati otopljenu čokoladu i dobro izmešati. Zatim ga rasporediti preko banana i poravnati.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
Tortu staviti u frižider da se stegne 2 sata, a potom je izvaditi iz kalupa.
Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i dobro izmešati.
Posebno umutiti puter, C šećer u prahu i žumanca. Dodati natopljen keks, mlevene orahe i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa.
Pripremljenu smesu podeliti na dva dela.
U kalup za tortu obložen folijom rasporediti polovinu fila od keksa.
Banane poprskati sokom od limuna i poslagati preko fila.
U drugi deo fila od keksa dodati otopljenu čokoladu i dobro izmešati. Zatim ga rasporediti preko banana i poravnati.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
Tortu staviti u frižider da se stegne 2 sata, a potom je izvaditi iz kalupa.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.