burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Kasato torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

300 g lomljenog keksa

200 g drobljenih oraha

150 seckanih žele-bombona

150 g suvog grožđa (iz ruma)

1 kesica C vanilin šećera

100 g seckanih suvih smokvi

100 g seckanih suvih urmi

200 g crne čokolade

250 g maslaca

250 g C šećera u prahu

oko 1 dl mleka

2 kašike ruma

Fil:

150 g maslaca

50 g šećera

50 g otopljene čokolade

Posipanje:

malo C kakaoa

Kasato torta

Koraci pripreme

Suvo grože očistite i potopite u rum da odstoji nekoliko sati. Očišćene smokve, urme i orahe naseckajte i stavite u jednu dublju posudu (možete jedan deo oraha i da sameljete).

Sve pomešajte s oceđenim suvim grožđem i naseckanim žele-bombonama. Keks izlomite i stavite u drugi duboki sud.

Prelijte ga s ono malo toplog mleka i rumom pa pomešajte. U duboku posudu stavite maslac, dodajte šećer i vanilin-šećer i mutite mikserom dok ne dobijete finu penastu masu.

Čokoladu rastopite i dodajte u maslac, mutite dok se ne sjedini. Suvo voće i keks spojte zajedno, promešajte, dodajte maslac s čokoladom i sve lepo sjedinite varjačom.

Kalup za tortu nakvasite i prekrijte najlon folijom. Smesu za kasato tortu rasporedite u kalup, pritisnite dobro kako ne bi ostale šupljine.

Prekrijte najlon folijom i stavite u frižider preko noći. Kad se ohladi i stegne, sklonite foliju i prevrnite je na tanjir za tortu.

Premažite celu toru kremom koji ste umutili od maslaca, šećera i otopljene čokolade.

Pospite kakaom samo gornju stranu torte.

Naši proizvodi

Kasato torta

Koraci pripreme

Suvo grože očistite i potopite u rum da odstoji nekoliko sati. Očišćene smokve, urme i orahe naseckajte i stavite u jednu dublju posudu (možete jedan deo oraha i da sameljete).

Sve pomešajte s oceđenim suvim grožđem i naseckanim žele-bombonama. Keks izlomite i stavite u drugi duboki sud.

Prelijte ga s ono malo toplog mleka i rumom pa pomešajte. U duboku posudu stavite maslac, dodajte šećer i vanilin-šećer i mutite mikserom dok ne dobijete finu penastu masu.

Čokoladu rastopite i dodajte u maslac, mutite dok se ne sjedini. Suvo voće i keks spojte zajedno, promešajte, dodajte maslac s čokoladom i sve lepo sjedinite varjačom.

Kalup za tortu nakvasite i prekrijte najlon folijom. Smesu za kasato tortu rasporedite u kalup, pritisnite dobro kako ne bi ostale šupljine.

Prekrijte najlon folijom i stavite u frižider preko noći. Kad se ohladi i stegne, sklonite foliju i prevrnite je na tanjir za tortu.

Premažite celu toru kremom koji ste umutili od maslaca, šećera i otopljene čokolade.

Pospite kakaom samo gornju stranu torte.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept