0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
300 g lomljenog keksa
200 g drobljenih oraha
150 seckanih žele-bombona
150 g suvog grožđa (iz ruma)
1 kesica C vanilin šećera
100 g seckanih suvih smokvi
100 g seckanih suvih urmi
200 g crne čokolade
250 g maslaca
250 g C šećera u prahu
oko 1 dl mleka
2 kašike ruma
150 g maslaca
50 g šećera
50 g otopljene čokolade
malo C kakaoa
Suvo grože očistite i potopite u rum da odstoji nekoliko sati. Očišćene smokve, urme i orahe naseckajte i stavite u jednu dublju posudu (možete jedan deo oraha i da sameljete).
Sve pomešajte s oceđenim suvim grožđem i naseckanim žele-bombonama. Keks izlomite i stavite u drugi duboki sud.
Prelijte ga s ono malo toplog mleka i rumom pa pomešajte. U duboku posudu stavite maslac, dodajte šećer i vanilin-šećer i mutite mikserom dok ne dobijete finu penastu masu.
Čokoladu rastopite i dodajte u maslac, mutite dok se ne sjedini. Suvo voće i keks spojte zajedno, promešajte, dodajte maslac s čokoladom i sve lepo sjedinite varjačom.
Kalup za tortu nakvasite i prekrijte najlon folijom. Smesu za kasato tortu rasporedite u kalup, pritisnite dobro kako ne bi ostale šupljine.
Prekrijte najlon folijom i stavite u frižider preko noći. Kad se ohladi i stegne, sklonite foliju i prevrnite je na tanjir za tortu.
Premažite celu toru kremom koji ste umutili od maslaca, šećera i otopljene čokolade.
Pospite kakaom samo gornju stranu torte.
Suvo grože očistite i potopite u rum da odstoji nekoliko sati. Očišćene smokve, urme i orahe naseckajte i stavite u jednu dublju posudu (možete jedan deo oraha i da sameljete).
Sve pomešajte s oceđenim suvim grožđem i naseckanim žele-bombonama. Keks izlomite i stavite u drugi duboki sud.
Prelijte ga s ono malo toplog mleka i rumom pa pomešajte. U duboku posudu stavite maslac, dodajte šećer i vanilin-šećer i mutite mikserom dok ne dobijete finu penastu masu.
Čokoladu rastopite i dodajte u maslac, mutite dok se ne sjedini. Suvo voće i keks spojte zajedno, promešajte, dodajte maslac s čokoladom i sve lepo sjedinite varjačom.
Kalup za tortu nakvasite i prekrijte najlon folijom. Smesu za kasato tortu rasporedite u kalup, pritisnite dobro kako ne bi ostale šupljine.
Prekrijte najlon folijom i stavite u frižider preko noći. Kad se ohladi i stegne, sklonite foliju i prevrnite je na tanjir za tortu.
Premažite celu toru kremom koji ste umutili od maslaca, šećera i otopljene čokolade.
Pospite kakaom samo gornju stranu torte.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.