0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
11 jaja
250 g šećera
13 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
600 ml mleka
2 C vanilin šećera
100 g C šećera u prahu
1 margarin
3 C šlaga
13 kašika brašna
200 g čokolade za kuvanje
1 kg jagoda
Biskvit:
Odvojiti belanca i dobro umutiti sa 6 kašika šećera, dodati žumanca, 6 kašika brašna i 6 kašika vode.
Peći na 175 stepeni oko 20 minuta.
Fil 1:
Prokuvati 1 kg jagoda, isečenih na sitnije komade, sa 100 ml vode i 250 g šećera.
Čim prokuva dodati razmućena 2 C pudinga od vanile sa 100 ml vode. Pustiti fil da malo prokuva i ohladiti.
Fil 2:
U 1/2 l mleka ukuvati 5 žumanaca, 7 kašika šećera, 2 C vanilin šećerai 7 kašika brašna, razmućena u 100 ml mleka.
U hladan fil dodati umućen 1 margarin sa 100 g C šećera u prahu.
Slagati:
Prvo piškota, prvi fil, drugi fil, 200 g čokolade istopiti pa preliti.
Kada se prohladi staviti 3 dobro umućena C šlaga prema uputstvu sa kesice.
Biskvit:
Odvojiti belanca i dobro umutiti sa 6 kašika šećera, dodati žumanca, 6 kašika brašna i 6 kašika vode.
Peći na 175 stepeni oko 20 minuta.
Fil 1:
Prokuvati 1 kg jagoda, isečenih na sitnije komade, sa 100 ml vode i 250 g šećera.
Čim prokuva dodati razmućena 2 C pudinga od vanile sa 100 ml vode. Pustiti fil da malo prokuva i ohladiti.
Fil 2:
U 1/2 l mleka ukuvati 5 žumanaca, 7 kašika šećera, 2 C vanilin šećerai 7 kašika brašna, razmućena u 100 ml mleka.
U hladan fil dodati umućen 1 margarin sa 100 g C šećera u prahu.
Slagati:
Prvo piškota, prvi fil, drugi fil, 200 g čokolade istopiti pa preliti.
Kada se prohladi staviti 3 dobro umućena C šlaga prema uputstvu sa kesice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.