burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Kapri torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Kora:

5 belanaca

200 g šećera

1 kašika alkoholnog sirćeta

Čokoladni preliv za koru:

100 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Žuti fil:

5 žumanaca

150 g šećera

10 g C vanilin šećer

80 g mekog brašna

430 ml mleka

200 g maslaca ili margarina

40 g C šećera u prahu

Crveni fil:

360 g jagoda

360 ml vode

2 C pudinga sa ukusom od jagode

30 g C čvrstina

215 g šećera

Kapri torta

Koraci pripreme

Kora:
Belanca umutiti penasto uz postepeno dodavanje šećera, zatim dodati sirće i sve lepo izmiksati.

Smesu prebacujemo u kalup razmera 26cm i pečemo koru na 150 stepeni 30 minuta.

Žuti fil:
U žumanca dodati šećer, C vanilin šećer i mutilicom ručno sjediniti. Smesi zatim dodati brašno i malo mleka, te izmutiti mutilicom da nema grudvica.

Ostatk mleka stavljamo na ringlu i čekamo da provri.

Skloniti šerpu sa ringle i uliti u to mleko žutu smesu, vratiti na ringlu i kuvati uz neprekidno mešanje, dok se ne dobije gust fil.

Ostavljamo fil da se prohladi.

Penasto mutimo margarin sa šećerom u prahu, a zatim u njega dodajemo prohlađeni žuti fil. Mutimo mikserom dok se fil ne sjedini.

Čokoladni preliv:
Čokoladu otopiti na pari uz dodato ulje.

Prohlađenu čokoladu stavljamo preko kore, zatim koru ostavljamo u frižider na dalje hlađenje (do samog filovanja).

Crveni fil:
Jagode štapnim mikserom izmiksam-meljem, dok ne dobijem ujednačenu smesu.

Deo vode sipamo u šerpu i stavljamo je na ringlu, dodajemo odmah zatim mlevene jagode i pola potrebnog šećera. Promešati i pustiti da smesa provrije.

U posudu za mešanje umesati gustin u prašak za puding od jagoda, dodati preostali šećer i zatom dodati ostatak potrebne vode. Sve mešati dok se dobije glatka smesa, bez grudvica.

Kada smesa od jagoa počne da vrije, skloniti sa ringle i u nju umešati puding smesu, vratit na ringlu i kuvati dok smesa ne postane gusta.

Smesu puštamo da se kratko ohladi pre samog filovanja, ali ne previše, jer se koristi za filovanje dok je još topla.

Filovanje:
Fil od jagoda naneti preko čokoladne glazure na kori. Zatim naneti žuti fil.

Tortu ostaviti u frižideru da se ohladi par sati, a zatim je po želji dekorisati-slatkom pavlakom, šlagom. Ja sam tortu dekorisala C šlag kremom.

Naši proizvodi

Kapri torta

Koraci pripreme

Kora:
Belanca umutiti penasto uz postepeno dodavanje šećera, zatim dodati sirće i sve lepo izmiksati.

Smesu prebacujemo u kalup razmera 26cm i pečemo koru na 150 stepeni 30 minuta.

Žuti fil:
U žumanca dodati šećer, C vanilin šećer i mutilicom ručno sjediniti. Smesi zatim dodati brašno i malo mleka, te izmutiti mutilicom da nema grudvica.

Ostatk mleka stavljamo na ringlu i čekamo da provri.

Skloniti šerpu sa ringle i uliti u to mleko žutu smesu, vratiti na ringlu i kuvati uz neprekidno mešanje, dok se ne dobije gust fil.

Ostavljamo fil da se prohladi.

Penasto mutimo margarin sa šećerom u prahu, a zatim u njega dodajemo prohlađeni žuti fil. Mutimo mikserom dok se fil ne sjedini.

Čokoladni preliv:
Čokoladu otopiti na pari uz dodato ulje.

Prohlađenu čokoladu stavljamo preko kore, zatim koru ostavljamo u frižider na dalje hlađenje (do samog filovanja).

Crveni fil:
Jagode štapnim mikserom izmiksam-meljem, dok ne dobijem ujednačenu smesu.

Deo vode sipamo u šerpu i stavljamo je na ringlu, dodajemo odmah zatim mlevene jagode i pola potrebnog šećera. Promešati i pustiti da smesa provrije.

U posudu za mešanje umesati gustin u prašak za puding od jagoda, dodati preostali šećer i zatom dodati ostatak potrebne vode. Sve mešati dok se dobije glatka smesa, bez grudvica.

Kada smesa od jagoa počne da vrije, skloniti sa ringle i u nju umešati puding smesu, vratit na ringlu i kuvati dok smesa ne postane gusta.

Smesu puštamo da se kratko ohladi pre samog filovanja, ali ne previše, jer se koristi za filovanje dok je još topla.

Filovanje:
Fil od jagoda naneti preko čokoladne glazure na kori. Zatim naneti žuti fil.

Tortu ostaviti u frižideru da se ohladi par sati, a zatim je po želji dekorisati-slatkom pavlakom, šlagom. Ja sam tortu dekorisala C šlag kremom.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept