0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
3 kesice Pudinga sa ukusom slatke pavlake
1,3 l mleka
8 kašika šećera
400 g C šlaga
400 ml kisele vode
50 g bele čokolade
1 kesica C želatina
3 kašike mlečnog namaza
1 kesica C vanilin šećera
2 kašike C prah šećera
1 kašičica limunovog soka
300 g jagoda
4 kašike šećera
1 kesica C pudinga sa ukusom jagode
Dr.Oetker krem kore
400 g jagoda
Umutiti puding sa ukusom slatke pavlake sa šećerom i 300 ml mleka. Preostalo mleko sipati u šerpu sa duplim dnom i kuvati. U još mlako mleko sipati umućen puding i mešati dok se ne dobije kremasta masa.
Puding izručiti u vatrostalnu posudu, prekriti providnom folijom i ostaviti ga da se ohladi do sobne temperature. Jagode prokuvati sa šećerom. Kada jagode puste sok i omekšaju pasirati ih.
U drugoj činiji umutiti puding sa malo vode i sipati ga u pasirane jagode. Mešati dok se ne dobije krem od voća. Odvojiti dve kašike voćnog krema, a sa ostalim filovati kore.
Na tri kore naneti još vruć voćni krem. Ostaviti da se krem ohladi. Umutiti šlag sa C prah šećerom i kiselom vodom.
Ohlađen puding sipati u šlag i mutiti dok ne nestanu grudvice pudinga. Na pari otopiti belu čokoladu i sipati u šlag i puding.
Kada se dobije kremasta masa dodati vanilin šećer, mlečni namaz, rendanu koricu limuna i razmućen želatin.
Na koru na koju je naner voćni krem sipati 5 kašika belog krema, razmazati ga, poređati jagode isečene na listiće, ponovo sipati beli krem da prekrije jagode, pa staviti sledeću koru sa voćnim kremom.
Postupak ponoviti sa drugom i trećom korom sa voćnim kremom. Završiti tortu sa korom na koju nije nanet krem.
Umutiti šlag sa kiselom vodom. Dve kašike šlaga pomešati sa ostavljenim voćnim kremom i dobijenom masom premazati zadnju koru.
Tortu dekorisati šlagom. Hladiti 12 sati.
Pre služenja na tortu staviti kolutiće jagoda, listiće nane i sitnim cvetićima.
Umutiti puding sa ukusom slatke pavlake sa šećerom i 300 ml mleka. Preostalo mleko sipati u šerpu sa duplim dnom i kuvati. U još mlako mleko sipati umućen puding i mešati dok se ne dobije kremasta masa.
Puding izručiti u vatrostalnu posudu, prekriti providnom folijom i ostaviti ga da se ohladi do sobne temperature. Jagode prokuvati sa šećerom. Kada jagode puste sok i omekšaju pasirati ih.
U drugoj činiji umutiti puding sa malo vode i sipati ga u pasirane jagode. Mešati dok se ne dobije krem od voća. Odvojiti dve kašike voćnog krema, a sa ostalim filovati kore.
Na tri kore naneti još vruć voćni krem. Ostaviti da se krem ohladi. Umutiti šlag sa C prah šećerom i kiselom vodom.
Ohlađen puding sipati u šlag i mutiti dok ne nestanu grudvice pudinga. Na pari otopiti belu čokoladu i sipati u šlag i puding.
Kada se dobije kremasta masa dodati vanilin šećer, mlečni namaz, rendanu koricu limuna i razmućen želatin.
Na koru na koju je naner voćni krem sipati 5 kašika belog krema, razmazati ga, poređati jagode isečene na listiće, ponovo sipati beli krem da prekrije jagode, pa staviti sledeću koru sa voćnim kremom.
Postupak ponoviti sa drugom i trećom korom sa voćnim kremom. Završiti tortu sa korom na koju nije nanet krem.
Umutiti šlag sa kiselom vodom. Dve kašike šlaga pomešati sa ostavljenim voćnim kremom i dobijenom masom premazati zadnju koru.
Tortu dekorisati šlagom. Hladiti 12 sati.
Pre služenja na tortu staviti kolutiće jagoda, listiće nane i sitnim cvetićima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.