burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Kapri torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Krem:

3 kesice Pudinga sa ukusom slatke pavlake

1,3 l mleka

8 kašika šećera

400 g C šlaga

400 ml kisele vode

50 g bele čokolade

1 kesica C želatina

3 kašike mlečnog namaza

1 kesica C vanilin šećera

2 kašike C prah šećera

1 kašičica limunovog soka

Voćni krem:

300 g jagoda

4 kašike šećera

1 kesica C pudinga sa ukusom jagode

Kore:

Dr.Oetker krem kore

Voće:

400 g jagoda

Kapri torta

Koraci pripreme

Umutiti puding sa ukusom slatke pavlake sa šećerom i 300 ml mleka. Preostalo mleko sipati u šerpu sa duplim dnom i kuvati. U još mlako mleko sipati umućen puding i mešati dok se ne dobije kremasta masa.

Puding izručiti u vatrostalnu posudu, prekriti providnom folijom i ostaviti ga da se ohladi do sobne temperature. Jagode prokuvati sa šećerom. Kada jagode puste sok i omekšaju pasirati ih.

U drugoj činiji umutiti puding sa malo vode i sipati ga u pasirane jagode. Mešati dok se ne dobije krem od voća. Odvojiti dve kašike voćnog krema, a sa ostalim filovati kore.

Na tri kore naneti još vruć voćni krem. Ostaviti da se krem ohladi. Umutiti šlag sa C prah šećerom i kiselom vodom.

Ohlađen puding sipati u šlag i mutiti dok ne nestanu grudvice pudinga. Na pari otopiti belu čokoladu i sipati u šlag i puding.

Kada se dobije kremasta masa dodati vanilin šećer, mlečni namaz, rendanu koricu limuna i razmućen želatin.

Na koru na koju je naner voćni krem sipati 5 kašika belog krema, razmazati ga, poređati jagode isečene na listiće, ponovo sipati beli krem da prekrije jagode, pa staviti sledeću koru sa voćnim kremom.

Postupak ponoviti sa drugom i trećom korom sa voćnim kremom. Završiti tortu sa korom na koju nije nanet krem.

Umutiti šlag sa kiselom vodom. Dve kašike šlaga pomešati sa ostavljenim voćnim kremom i dobijenom masom premazati zadnju koru.

Tortu dekorisati šlagom. Hladiti 12 sati.

Pre služenja na tortu staviti kolutiće jagoda, listiće nane i sitnim cvetićima.

Naši proizvodi

Kapri torta

Koraci pripreme

Umutiti puding sa ukusom slatke pavlake sa šećerom i 300 ml mleka. Preostalo mleko sipati u šerpu sa duplim dnom i kuvati. U još mlako mleko sipati umućen puding i mešati dok se ne dobije kremasta masa.

Puding izručiti u vatrostalnu posudu, prekriti providnom folijom i ostaviti ga da se ohladi do sobne temperature. Jagode prokuvati sa šećerom. Kada jagode puste sok i omekšaju pasirati ih.

U drugoj činiji umutiti puding sa malo vode i sipati ga u pasirane jagode. Mešati dok se ne dobije krem od voća. Odvojiti dve kašike voćnog krema, a sa ostalim filovati kore.

Na tri kore naneti još vruć voćni krem. Ostaviti da se krem ohladi. Umutiti šlag sa C prah šećerom i kiselom vodom.

Ohlađen puding sipati u šlag i mutiti dok ne nestanu grudvice pudinga. Na pari otopiti belu čokoladu i sipati u šlag i puding.

Kada se dobije kremasta masa dodati vanilin šećer, mlečni namaz, rendanu koricu limuna i razmućen želatin.

Na koru na koju je naner voćni krem sipati 5 kašika belog krema, razmazati ga, poređati jagode isečene na listiće, ponovo sipati beli krem da prekrije jagode, pa staviti sledeću koru sa voćnim kremom.

Postupak ponoviti sa drugom i trećom korom sa voćnim kremom. Završiti tortu sa korom na koju nije nanet krem.

Umutiti šlag sa kiselom vodom. Dve kašike šlaga pomešati sa ostavljenim voćnim kremom i dobijenom masom premazati zadnju koru.

Tortu dekorisati šlagom. Hladiti 12 sati.

Pre služenja na tortu staviti kolutiće jagoda, listiće nane i sitnim cvetićima.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept