0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
3 čaše brašna
1 kašika C sode bikarbone (ravna)
2 čaše šećera
2 C vanilin šećera
2 čaše kisele vode
(1 čaša = 200 ml)
300 g jagoda ili malina
125 g šećera
1 C puding ukusa jagode ili maline
10 g C želatina
1 l bistrog soka od narandže il manga
4 C pudinga ukusa vanile
8 kašika C šećera u prahu
250 g margarina
200 C šlaga
400 ml kisele vode
Kore:
U odgovarajućoj posudi pomešajte brašno sa sodom bikarbonom, pa dodajte šećer, C vanilin šećer i kiselu vodu i sve izmešajte žicom da se lepo sjedini.
Pripremljenu masu podelite na tri jednaka dela, a potom jedan po jedan izlijte u papirom za pečenje postavljen pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 15 minuta da bi dobili tri iste kore.
Fil I:
U šerpicu stavite jagode, šećer i 150 ml vode, pa od momenta ključanja kuvajte još desetak minuta da se voće raspadne (jagode dodatno malo izgnječite).
U međuvremenu želatin ili agar-agar pripremite po uputstvu sa kesice (prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri).
Posebno rastvorite prašak za puding u 50 ml vode, te ga umešajte u ključalu voćnu masu i mešajte dok se ne zgusne.
Sklonite sa vatre, a potom dodajte nabubreo želatin da se rastopi, ako koristite agar-agar smesu vratite na vatri još jednom prokuvajte. Ostavite da se ohladi.
Fil II:
Prašak za puding pomešajte sa 3 dl soka, te ga sipajte u preostalu količinu soka zagrejanog do tačke vrenja. Mešajte dok se smesa ne zgusne, pa ostavite da se ohladi uz povremeno mešanje.
Omekšao margarin umutite sa C šećerom u prahu, pa ga sastavite sa ohlađenim kremom i sve dobro izmiksajte.
Završni postupak:
Prvu koru premažite polovinom fila I, potom nanesite polovinu fila II i prekrijte drugom korom.
Ponovite postupak filovanja još jednom na isti način i slaganje završite trećom korom.
Rashlađenu tortu dekorišite šlagom koji ste pripremili sa hladnom kiselom vodom.
Kore:
U odgovarajućoj posudi pomešajte brašno sa sodom bikarbonom, pa dodajte šećer, C vanilin šećer i kiselu vodu i sve izmešajte žicom da se lepo sjedini.
Pripremljenu masu podelite na tri jednaka dela, a potom jedan po jedan izlijte u papirom za pečenje postavljen pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 15 minuta da bi dobili tri iste kore.
Fil I:
U šerpicu stavite jagode, šećer i 150 ml vode, pa od momenta ključanja kuvajte još desetak minuta da se voće raspadne (jagode dodatno malo izgnječite).
U međuvremenu želatin ili agar-agar pripremite po uputstvu sa kesice (prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri).
Posebno rastvorite prašak za puding u 50 ml vode, te ga umešajte u ključalu voćnu masu i mešajte dok se ne zgusne.
Sklonite sa vatre, a potom dodajte nabubreo želatin da se rastopi, ako koristite agar-agar smesu vratite na vatri još jednom prokuvajte. Ostavite da se ohladi.
Fil II:
Prašak za puding pomešajte sa 3 dl soka, te ga sipajte u preostalu količinu soka zagrejanog do tačke vrenja. Mešajte dok se smesa ne zgusne, pa ostavite da se ohladi uz povremeno mešanje.
Omekšao margarin umutite sa C šećerom u prahu, pa ga sastavite sa ohlađenim kremom i sve dobro izmiksajte.
Završni postupak:
Prvu koru premažite polovinom fila I, potom nanesite polovinu fila II i prekrijte drugom korom.
Ponovite postupak filovanja još jednom na isti način i slaganje završite trećom korom.
Rashlađenu tortu dekorišite šlagom koji ste pripremili sa hladnom kiselom vodom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.