0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 l jogurta
5 C classic šlagova
4 C želatina
250 g C šećera u prahu
1 kg banana
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Kora:
6 belanaca umutiti pa dodati 6 kašika šećera, kada dobijete penastu masu dodati 6 kašika brašna, 6 žumanaca i 1 C prašak za pecivo i nastaviti mućenje, ali kašikom.
Peći u okruglom plehu 28cm, 15 minuta na 220 stepeni. Kada se prohladi, podeliti na tri kore.
Fil:
4 dl jogurta, 250 g C šećera u prahu i 4 C želatina prokuvati. Kada se prohladi dodati ostatak jogurta (6 dl ).
Umutiti 5 C classic šlagova i sve spojiti.
Ređati u dublju šerpu: fil, kora, fil, banane, fil, kora, fil, banane, fil i na kraju kora.
Sve zamrznuti preko noći... Sutra ujutru prevrnuti na tacnu... Lako ispada.
Kora:
6 belanaca umutiti pa dodati 6 kašika šećera, kada dobijete penastu masu dodati 6 kašika brašna, 6 žumanaca i 1 C prašak za pecivo i nastaviti mućenje, ali kašikom.
Peći u okruglom plehu 28cm, 15 minuta na 220 stepeni. Kada se prohladi, podeliti na tri kore.
Fil:
4 dl jogurta, 250 g C šećera u prahu i 4 C želatina prokuvati. Kada se prohladi dodati ostatak jogurta (6 dl ).
Umutiti 5 C classic šlagova i sve spojiti.
Ređati u dublju šerpu: fil, kora, fil, banane, fil, kora, fil, banane, fil i na kraju kora.
Sve zamrznuti preko noći... Sutra ujutru prevrnuti na tacnu... Lako ispada.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.