burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Jogobela

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

4 jajeta

5 supenih kašika šećera

5 supenih kašika brašna

1 kašika vode

1 kesica C praška za pecivo

Za fil:

1 l voćnog jogurta od jagode

200 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

1 l slatke pavlake

1 kg jagoda

3 kesice C želatina

3 kesice crvenog preliva za torte

Jogobela

Koraci pripreme

Žumanca pomešajte sa šećerom i vodom, dodajte brašno, C prašak za pecivo i sneg od belanaca pa dobro izmešajte.

Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite oko 25 min na 180 C.

Penasto umutite slatku pavlaku, pa je sjedinite sa voćnim jogurtom, C šećerom u prahu, C vanilin šećerom i 850 g iseckanih jagoda.

U šerpici pomešajte C želatin sa 12 kašika vode i zagrevajte na ringli da se istopi, a onda ga postepeno, uz mućenje dodajte kremu od jagoda.

Nafilujte koru i ostavite da se sve prohladi, pa ukrasite preostalim jagodama.

Po uputstvu sa kesice napravite crveni preliv, pa njime prelijte celu tortu.

Naši proizvodi

Jogobela

Koraci pripreme

Žumanca pomešajte sa šećerom i vodom, dodajte brašno, C prašak za pecivo i sneg od belanaca pa dobro izmešajte.

Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite oko 25 min na 180 C.

Penasto umutite slatku pavlaku, pa je sjedinite sa voćnim jogurtom, C šećerom u prahu, C vanilin šećerom i 850 g iseckanih jagoda.

U šerpici pomešajte C želatin sa 12 kašika vode i zagrevajte na ringli da se istopi, a onda ga postepeno, uz mućenje dodajte kremu od jagoda.

Nafilujte koru i ostavite da se sve prohladi, pa ukrasite preostalim jagodama.

Po uputstvu sa kesice napravite crveni preliv, pa njime prelijte celu tortu.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept