0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
4 jajeta
5 supenih kašika šećera
5 supenih kašika brašna
1 kašika vode
1 kesica C praška za pecivo
1 l voćnog jogurta od jagode
200 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
1 l slatke pavlake
1 kg jagoda
3 kesice C želatina
3 kesice crvenog preliva za torte
Žumanca pomešajte sa šećerom i vodom, dodajte brašno, C prašak za pecivo i sneg od belanaca pa dobro izmešajte.
Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite oko 25 min na 180 C.
Penasto umutite slatku pavlaku, pa je sjedinite sa voćnim jogurtom, C šećerom u prahu, C vanilin šećerom i 850 g iseckanih jagoda.
U šerpici pomešajte C želatin sa 12 kašika vode i zagrevajte na ringli da se istopi, a onda ga postepeno, uz mućenje dodajte kremu od jagoda.
Nafilujte koru i ostavite da se sve prohladi, pa ukrasite preostalim jagodama.
Po uputstvu sa kesice napravite crveni preliv, pa njime prelijte celu tortu.
Žumanca pomešajte sa šećerom i vodom, dodajte brašno, C prašak za pecivo i sneg od belanaca pa dobro izmešajte.
Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite oko 25 min na 180 C.
Penasto umutite slatku pavlaku, pa je sjedinite sa voćnim jogurtom, C šećerom u prahu, C vanilin šećerom i 850 g iseckanih jagoda.
U šerpici pomešajte C želatin sa 12 kašika vode i zagrevajte na ringli da se istopi, a onda ga postepeno, uz mućenje dodajte kremu od jagoda.
Nafilujte koru i ostavite da se sve prohladi, pa ukrasite preostalim jagodama.
Po uputstvu sa kesice napravite crveni preliv, pa njime prelijte celu tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.