burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Jastuk torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

jaja

šećer

brašno

C prašak za pecivo

C vanilin šećer

ulje

limun

jagode

C šlag

margarin

C šećer u prahu

mleko

C krem šlag

Jastuk torta

Koraci pripreme

12 jaja umutiti sa 12 kašika šećera, dodati 10 kašika brašna (mekog), 1 C prašak za pecivo, kašiku ulja.

Ispeći koru, patišpanj, u četvrtastom plehu.

Dok se kora peče, u posudu odvojiti 11 kašika brašna.

Dodati tri šolje mleka, 11 kašika šećera, 5 C vanilin šećera, dobro umutiti mikserom.

Fil:
1 l mleka staviti u šerpu (malo dublja da bude), mleko zagrejati kao za kupanje, u mleko dodati umućeno brašno, šećer, mleko i C vanilin šećer.

Polako mešati varjačom, lagano dodavati smesu i kuvati fil deset minuta, na blagoj vatri.

Mešati neprestano, kada počnu veliki kolutovi da se pojavljuju, skinuti sa šporeta i staviti da se fil hladi.

Ispečenu koru podeliti na dva dela.

Umutiti 1,5 margarin sa 300 g C šećera u prahu, 5 C vanilin šećera, dodati ohlađeni kuvani fil, umutiti dobro i u to dodati sok od 2 limuna.

Umutiti C krem šlag.

Oprati jagode i iseckati ih na listiće, na tacnu staviti koru, fil, pa umućen C krem šlag, jagode, druga kora, fil, C krem šlag, jagode i na kraju C šlag.

Ukrasiti tortu po ukusu.

Naši proizvodi

Jastuk torta

Koraci pripreme

12 jaja umutiti sa 12 kašika šećera, dodati 10 kašika brašna (mekog), 1 C prašak za pecivo, kašiku ulja.

Ispeći koru, patišpanj, u četvrtastom plehu.

Dok se kora peče, u posudu odvojiti 11 kašika brašna.

Dodati tri šolje mleka, 11 kašika šećera, 5 C vanilin šećera, dobro umutiti mikserom.

Fil:
1 l mleka staviti u šerpu (malo dublja da bude), mleko zagrejati kao za kupanje, u mleko dodati umućeno brašno, šećer, mleko i C vanilin šećer.

Polako mešati varjačom, lagano dodavati smesu i kuvati fil deset minuta, na blagoj vatri.

Mešati neprestano, kada počnu veliki kolutovi da se pojavljuju, skinuti sa šporeta i staviti da se fil hladi.

Ispečenu koru podeliti na dva dela.

Umutiti 1,5 margarin sa 300 g C šećera u prahu, 5 C vanilin šećera, dodati ohlađeni kuvani fil, umutiti dobro i u to dodati sok od 2 limuna.

Umutiti C krem šlag.

Oprati jagode i iseckati ih na listiće, na tacnu staviti koru, fil, pa umućen C krem šlag, jagode, druga kora, fil, C krem šlag, jagode i na kraju C šlag.

Ukrasiti tortu po ukusu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept