burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Čizkejk sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

Osnova od keksa:

120 g maslaca

100 g C šećera u prahu

300 g mlevenog keksa

120 ml gaziranog soka od pomorandže

Čiz fil:

400 g krem sira

160 g C šećera u prahu

180 g kisele pavlake 20% mm

250 ml slatke pavlake

1 kesica C želatina + 50 ml hladne vode

Preliv od malina:

300 g malina

300 ml vode

100 g šećera

1 kesica C želatina + 100 ml hladne vode

Čizkejk sa malinama

Koraci pripreme

Osnova od keksa:
Izmiksajte maslac i C šećer u prahu. Dodajte mleveni keks i još malo izmiksajte. Sipajte sok, promešajte i smesu izručite u kalup veličine 22 cm. Izravnajte i ostavite u frižider da se hladi dok pripremate fil.

Čiz fil:
C Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Krem sir i C šećer u prahu sipajte u sud i varjačom promešajte. Možete i mikserom, najmanjom brzinom na 4-5 sekundi.

Slatku pavlaku posebno izmiksajte u čvrst šlag. Postepeno dodajte u krem sir i mešajte da se sve sjedini. Na isti način dodajte i čašu kisele pavlake.

Nabubreli želatin zagrejte u mikrotalasnoj na 4-5 sekundi. U želatin sipajte kašiku čiz fila, dobro promešajte pa sve sipajte u fil.

Dobro promešajte i izručite preko osnove od keksa. Vratite u frižider na hlađenje.

Preliv od malina:
C Želatin prelijte sa 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Maline i 300 ml vode stavite u blender i dobro izmiksajte.

Preručite u šerpu i dodajte šećer. Stavite da se kuva. Kada počne da vri, kuvajte još nekih 4-5 minuta.

Skidajte penu koja se stvorila na površini. Sklonite sa vatre i kroz cediljku procedite preliv. Dodajte nabubreli želatin, promešajte i ostavite 5 minuta da se malo prohladi.

Za to vreme možete nastaviti da kašikom skidate penu, ako je preostala.

Čiz izvadite iz frižidera i polako sipajte preliv. Najbolje je da to radite većom kutlačom.

Pažljivo prebacite u frižider i ostavite najmanje na 3-4 sata, da se ohladi i stegne.

Tankim nožem pređite po ivicama kalupa i skinite obruč.

Naši proizvodi

Čizkejk sa malinama

Koraci pripreme

Osnova od keksa:
Izmiksajte maslac i C šećer u prahu. Dodajte mleveni keks i još malo izmiksajte. Sipajte sok, promešajte i smesu izručite u kalup veličine 22 cm. Izravnajte i ostavite u frižider da se hladi dok pripremate fil.

Čiz fil:
C Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Krem sir i C šećer u prahu sipajte u sud i varjačom promešajte. Možete i mikserom, najmanjom brzinom na 4-5 sekundi.

Slatku pavlaku posebno izmiksajte u čvrst šlag. Postepeno dodajte u krem sir i mešajte da se sve sjedini. Na isti način dodajte i čašu kisele pavlake.

Nabubreli želatin zagrejte u mikrotalasnoj na 4-5 sekundi. U želatin sipajte kašiku čiz fila, dobro promešajte pa sve sipajte u fil.

Dobro promešajte i izručite preko osnove od keksa. Vratite u frižider na hlađenje.

Preliv od malina:
C Želatin prelijte sa 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Maline i 300 ml vode stavite u blender i dobro izmiksajte.

Preručite u šerpu i dodajte šećer. Stavite da se kuva. Kada počne da vri, kuvajte još nekih 4-5 minuta.

Skidajte penu koja se stvorila na površini. Sklonite sa vatre i kroz cediljku procedite preliv. Dodajte nabubreli želatin, promešajte i ostavite 5 minuta da se malo prohladi.

Za to vreme možete nastaviti da kašikom skidate penu, ako je preostala.

Čiz izvadite iz frižidera i polako sipajte preliv. Najbolje je da to radite većom kutlačom.

Pažljivo prebacite u frižider i ostavite najmanje na 3-4 sata, da se ohladi i stegne.

Tankim nožem pređite po ivicama kalupa i skinite obruč.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept