0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
8
120 g maslaca
100 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
120 ml gaziranog soka od pomorandže
400 g krem sira
160 g C šećera u prahu
180 g kisele pavlake 20% mm
250 ml slatke pavlake
1 kesica C želatina + 50 ml hladne vode
300 g malina
300 ml vode
100 g šećera
1 kesica C želatina + 100 ml hladne vode
Osnova od keksa:
Izmiksajte maslac i C šećer u prahu. Dodajte mleveni keks i još malo izmiksajte. Sipajte sok, promešajte i smesu izručite u kalup veličine 22 cm. Izravnajte i ostavite u frižider da se hladi dok pripremate fil.
Čiz fil:
C Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Krem sir i C šećer u prahu sipajte u sud i varjačom promešajte. Možete i mikserom, najmanjom brzinom na 4-5 sekundi.
Slatku pavlaku posebno izmiksajte u čvrst šlag. Postepeno dodajte u krem sir i mešajte da se sve sjedini. Na isti način dodajte i čašu kisele pavlake.
Nabubreli želatin zagrejte u mikrotalasnoj na 4-5 sekundi. U želatin sipajte kašiku čiz fila, dobro promešajte pa sve sipajte u fil.
Dobro promešajte i izručite preko osnove od keksa. Vratite u frižider na hlađenje.
Preliv od malina:
C Želatin prelijte sa 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Maline i 300 ml vode stavite u blender i dobro izmiksajte.
Preručite u šerpu i dodajte šećer. Stavite da se kuva. Kada počne da vri, kuvajte još nekih 4-5 minuta.
Skidajte penu koja se stvorila na površini. Sklonite sa vatre i kroz cediljku procedite preliv. Dodajte nabubreli želatin, promešajte i ostavite 5 minuta da se malo prohladi.
Za to vreme možete nastaviti da kašikom skidate penu, ako je preostala.
Čiz izvadite iz frižidera i polako sipajte preliv. Najbolje je da to radite većom kutlačom.
Pažljivo prebacite u frižider i ostavite najmanje na 3-4 sata, da se ohladi i stegne.
Tankim nožem pređite po ivicama kalupa i skinite obruč.
Osnova od keksa:
Izmiksajte maslac i C šećer u prahu. Dodajte mleveni keks i još malo izmiksajte. Sipajte sok, promešajte i smesu izručite u kalup veličine 22 cm. Izravnajte i ostavite u frižider da se hladi dok pripremate fil.
Čiz fil:
C Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Krem sir i C šećer u prahu sipajte u sud i varjačom promešajte. Možete i mikserom, najmanjom brzinom na 4-5 sekundi.
Slatku pavlaku posebno izmiksajte u čvrst šlag. Postepeno dodajte u krem sir i mešajte da se sve sjedini. Na isti način dodajte i čašu kisele pavlake.
Nabubreli želatin zagrejte u mikrotalasnoj na 4-5 sekundi. U želatin sipajte kašiku čiz fila, dobro promešajte pa sve sipajte u fil.
Dobro promešajte i izručite preko osnove od keksa. Vratite u frižider na hlađenje.
Preliv od malina:
C Želatin prelijte sa 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Maline i 300 ml vode stavite u blender i dobro izmiksajte.
Preručite u šerpu i dodajte šećer. Stavite da se kuva. Kada počne da vri, kuvajte još nekih 4-5 minuta.
Skidajte penu koja se stvorila na površini. Sklonite sa vatre i kroz cediljku procedite preliv. Dodajte nabubreli želatin, promešajte i ostavite 5 minuta da se malo prohladi.
Za to vreme možete nastaviti da kašikom skidate penu, ako je preostala.
Čiz izvadite iz frižidera i polako sipajte preliv. Najbolje je da to radite većom kutlačom.
Pažljivo prebacite u frižider i ostavite najmanje na 3-4 sata, da se ohladi i stegne.
Tankim nožem pređite po ivicama kalupa i skinite obruč.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.