0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
300 g mlevenog keksa
1 margarin
100 ml mleka
500 g kajmaka
200 g C šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
4 kesice C želatina
500 g crvenog smrznutog voća
350 g C šećera u prahu
Preliti mleveni keks sa mlekom da malo odstoji, pa se umeša sa razmućenim margarinom i napravi se ravno prva, donja kora.
Potom kajmak umutiti sa C šećerom u prahu, sa druge strane slatku pavlaku posebno i sve na kraju sa C želatinom koji se prethodno rastvori sa 8 kašika hladne vode i kada nabubri rastopiti u mikrotalasnoj, to je srednja kora.
Treća kora je crveno voće koje se kuva sa šećerom i u pola kuvanja se doda 2 kesice C želatina, pa preliti preko druge kore tek kada se prohladi.
Preliti mleveni keks sa mlekom da malo odstoji, pa se umeša sa razmućenim margarinom i napravi se ravno prva, donja kora.
Potom kajmak umutiti sa C šećerom u prahu, sa druge strane slatku pavlaku posebno i sve na kraju sa C želatinom koji se prethodno rastvori sa 8 kašika hladne vode i kada nabubri rastopiti u mikrotalasnoj, to je srednja kora.
Treća kora je crveno voće koje se kuva sa šećerom i u pola kuvanja se doda 2 kesice C želatina, pa preliti preko druge kore tek kada se prohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.