burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija14

Čizkejk

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
14

Sastojci

500 ml slatke pavlake

400 g svežeg sira

5 kašika mleka (može i 1/2 čaše soka od narandže)

300 g mlevenog keksa

250 g C šećera u prahu

180 g margarina

450 g malina

5 kašičica šećera

1 kremfix

1 C vanilin šećer

3 kesice C želatina

Čizkejk

Koraci pripreme

Staviti maline u šerpu sa 100 ml vode i dodati 5 kašike šećera,i to kuvati 10 min.

Za to vreme istopiti 180 g margarina i dodati u 300 g mlevenog keksa, i dodati 5 kašika mleka.

To mutiti dok se ne dobije željena smesa, ona treba biti rastresita, i zatim prstima utisnuti u kalup.

Kada bude gotovo voće staviti jednu kesicu C želatina (sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri, i kada nabubri rastopiti malo u mikrotalasnoj) i ostaviti da se ohladi.

Dok se voće hladi, umutiti 500 ml slatke pavlake sa 1 kesicom kremfixa, onda dodati sveži sir, 1 C vanilin šećer i 250 g C šećera u prahu.

Kada se to umuti, ostaviti 10 min 2 kesice C želatina sa 8 kašika vode da nabubri, i kada nabubri staviti u mikrotalasnu malo da se rastopi.

Zatim dodati u smesu.

Naši proizvodi

Čizkejk

Koraci pripreme

Staviti maline u šerpu sa 100 ml vode i dodati 5 kašike šećera,i to kuvati 10 min.

Za to vreme istopiti 180 g margarina i dodati u 300 g mlevenog keksa, i dodati 5 kašika mleka.

To mutiti dok se ne dobije željena smesa, ona treba biti rastresita, i zatim prstima utisnuti u kalup.

Kada bude gotovo voće staviti jednu kesicu C želatina (sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri, i kada nabubri rastopiti malo u mikrotalasnoj) i ostaviti da se ohladi.

Dok se voće hladi, umutiti 500 ml slatke pavlake sa 1 kesicom kremfixa, onda dodati sveži sir, 1 C vanilin šećer i 250 g C šećera u prahu.

Kada se to umuti, ostaviti 10 min 2 kesice C želatina sa 8 kašika vode da nabubri, i kada nabubri staviti u mikrotalasnu malo da se rastopi.

Zatim dodati u smesu.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept