burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15 parčeta

Čiz kejk

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15 parčeta

Sastojci

Prvi sloj:

300 g plazme

5 kašika mleka

180 g margarina

Fil:

450 g krem sira

1 C vanilin šećer

50 ml vode

1 C želatin

500 ml slatke pavlake

220 g C šećera u prahu

Voćni fil:

450 g crvenog voća (maline, višnje, jagode...)

100 ml vode

50 ml vode

1 C želatin

4 kašike šećera

Čiz kejk

Koraci pripreme

Prvi sloj:
Istopiti margarin na tihoj vatri. Nakon toga preliti preko mlevene plazme i dodati 5 kašika mleka. Umutiti lagano.

Nakon toga staviti u kalup (moj je prečnika 26 cm) i lepo rasporediti, ravnomerno, a nakon toga pritiskati kašikom.

Fil:
Želatin ostaviti da nabubri u 50 ml vode, 10 minuta. Dok čekate želatin, umutiti slatku pavlaku, zatim dodati krem sir, C vanilin šećer i C šećer u prahu.

Na kraju želatin zagrevamo na tihoj vatri (da se želatin rastopi, ne sme da provri) i prelivamo preko umućenog fila i promešamo.

Onda ga stavljamo u kalup preko prvog sloja. Ostavljamo u frižideru da se hladi, dok pravimo poslednji sloj.

Voćni deo:
Voće kuvamo sa vodom i šećerom oko 10 minuta. Pre toga isto ostavljamo želatin da nabubri, a na kraju ga zagrevamo (dovoljno da se rastopi, ne da ključa) i prelivamo preko voćnog fila.

Ostavljamo da se malo rashladi van ringle i na kraj prelivamo preko srednjeg fila i ostavljamo u frižider da se ohladi.

Naši proizvodi

Čiz kejk

Koraci pripreme

Prvi sloj:
Istopiti margarin na tihoj vatri. Nakon toga preliti preko mlevene plazme i dodati 5 kašika mleka. Umutiti lagano.

Nakon toga staviti u kalup (moj je prečnika 26 cm) i lepo rasporediti, ravnomerno, a nakon toga pritiskati kašikom.

Fil:
Želatin ostaviti da nabubri u 50 ml vode, 10 minuta. Dok čekate želatin, umutiti slatku pavlaku, zatim dodati krem sir, C vanilin šećer i C šećer u prahu.

Na kraju želatin zagrevamo na tihoj vatri (da se želatin rastopi, ne sme da provri) i prelivamo preko umućenog fila i promešamo.

Onda ga stavljamo u kalup preko prvog sloja. Ostavljamo u frižideru da se hladi, dok pravimo poslednji sloj.

Voćni deo:
Voće kuvamo sa vodom i šećerom oko 10 minuta. Pre toga isto ostavljamo želatin da nabubri, a na kraju ga zagrevamo (dovoljno da se rastopi, ne da ključa) i prelivamo preko voćnog fila.

Ostavljamo da se malo rashladi van ringle i na kraj prelivamo preko srednjeg fila i ostavljamo u frižider da se ohladi.

Autor

Silvija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept