0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15 parčeta
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15 parčeta
300 g plazme
5 kašika mleka
180 g margarina
450 g krem sira
1 C vanilin šećer
50 ml vode
1 C želatin
500 ml slatke pavlake
220 g C šećera u prahu
450 g crvenog voća (maline, višnje, jagode...)
100 ml vode
50 ml vode
1 C želatin
4 kašike šećera
Prvi sloj:
Istopiti margarin na tihoj vatri. Nakon toga preliti preko mlevene plazme i dodati 5 kašika mleka. Umutiti lagano.
Nakon toga staviti u kalup (moj je prečnika 26 cm) i lepo rasporediti, ravnomerno, a nakon toga pritiskati kašikom.
Fil:
Želatin ostaviti da nabubri u 50 ml vode, 10 minuta. Dok čekate želatin, umutiti slatku pavlaku, zatim dodati krem sir, C vanilin šećer i C šećer u prahu.
Na kraju želatin zagrevamo na tihoj vatri (da se želatin rastopi, ne sme da provri) i prelivamo preko umućenog fila i promešamo.
Onda ga stavljamo u kalup preko prvog sloja. Ostavljamo u frižideru da se hladi, dok pravimo poslednji sloj.
Voćni deo:
Voće kuvamo sa vodom i šećerom oko 10 minuta. Pre toga isto ostavljamo želatin da nabubri, a na kraju ga zagrevamo (dovoljno da se rastopi, ne da ključa) i prelivamo preko voćnog fila.
Ostavljamo da se malo rashladi van ringle i na kraj prelivamo preko srednjeg fila i ostavljamo u frižider da se ohladi.
Prvi sloj:
Istopiti margarin na tihoj vatri. Nakon toga preliti preko mlevene plazme i dodati 5 kašika mleka. Umutiti lagano.
Nakon toga staviti u kalup (moj je prečnika 26 cm) i lepo rasporediti, ravnomerno, a nakon toga pritiskati kašikom.
Fil:
Želatin ostaviti da nabubri u 50 ml vode, 10 minuta. Dok čekate želatin, umutiti slatku pavlaku, zatim dodati krem sir, C vanilin šećer i C šećer u prahu.
Na kraju želatin zagrevamo na tihoj vatri (da se želatin rastopi, ne sme da provri) i prelivamo preko umućenog fila i promešamo.
Onda ga stavljamo u kalup preko prvog sloja. Ostavljamo u frižideru da se hladi, dok pravimo poslednji sloj.
Voćni deo:
Voće kuvamo sa vodom i šećerom oko 10 minuta. Pre toga isto ostavljamo želatin da nabubri, a na kraju ga zagrevamo (dovoljno da se rastopi, ne da ključa) i prelivamo preko voćnog fila.
Ostavljamo da se malo rashladi van ringle i na kraj prelivamo preko srednjeg fila i ostavljamo u frižider da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.