burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija10

Plazma Cheesecake sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
10

Sastojci

Za koru

300 g Plazma keksa

5 kašika Mleka

180 g Maslaca

Za beli fil

450 g Krem sira

500 ml Slatke pavlake

1 kesica Kremfix

1 kesica C Vanilin šećer

50 ml Vode

400 g Jagoda

Plazma Cheesecake sa jagodama

Neodoljivi spoj svima omiljeme plazme, jagoda i laganog, belog fila. Osvežavajući, kremasti, voćni cheesecake koji će oduševiti i najizbirljivije 🥰

Koraci pripreme

Priprema kore

Istopiti margarin i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm). Zatim ostavite u frižideru da se stvrde, dok vi mutite beli fil.

Priprema belog fila

Umutite pavlaku i krem fiks. U ovu smesu redom dodajte, malo po malo, sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin ostavite u 50 ml vode da nabubri, zatim ga istopite na šporetu, pazite da ne provri. Postepeno dodajte želatin u smesu i još jednom sve dobro izmiksajte. Ovako pripremljenom filu dodajte seckane jagode.

Dekorisanje

Dekorisanje je najslađi deo-pustite mašti na volju kao što sam ja to učinila 🥰 U mom slučaju je izbor pao na neodočjivu kombinaciji slatkiša, svežih jagoda i bele čokolade 🫠

Plazma Cheesecake sa jagodama

Neodoljivi spoj svima omiljeme plazme, jagoda i laganog, belog fila. Osvežavajući, kremasti, voćni cheesecake koji će oduševiti i najizbirljivije 🥰

Koraci pripreme

Priprema kore

Istopiti margarin i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm). Zatim ostavite u frižideru da se stvrde, dok vi mutite beli fil.

Priprema belog fila

Umutite pavlaku i krem fiks. U ovu smesu redom dodajte, malo po malo, sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin ostavite u 50 ml vode da nabubri, zatim ga istopite na šporetu, pazite da ne provri. Postepeno dodajte želatin u smesu i još jednom sve dobro izmiksajte. Ovako pripremljenom filu dodajte seckane jagode.

Dekorisanje

Dekorisanje je najslađi deo-pustite mašti na volju kao što sam ja to učinila 🥰 U mom slučaju je izbor pao na neodočjivu kombinaciji slatkiša, svežih jagoda i bele čokolade 🫠

Autor

rasic.vanja
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept