0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
300 g mlevenog keksa
180 g margarina ili maslaca
oko 5 kašika soka od pomorandže
450 g krem sira, maskarpone
1/2 l slatke pavlake
200 g C šećera u prahu
1 C Vanilin šećer
1 C Želatin
400 g crvenog voća (maline, aronija, ribizle...)
100 g šećera
2 C Želatina
100 ml vode
Mleveni keks pomešati sa maslacem i sokom od pomorandže. Smesa će biti poprilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).
Ostaviti da se stegne u frižideru dok pripremate preliv i beli fil.
Skuvati voće sa vodom i šećerom. Dok provri voće, C želatin (2 kesice) ostaviti da nabubri oko 10 min. u vodi. Kada voće provri skloniti sa ringle i dodati želatin, ostavite da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku, zatim dodajte sir, C vanilin šećer i C šećer u prahu i jedan želatin rastvoren u malo vode.
Beli fil utisnite u kalup preko podloge od keksa. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
Kada se crveni fil ohladi, rasporedite ga lagano preko belog fila.
Ostaviti čiz kejk u frižider da odstoji u kalupu od 6 do 8 sati.
Lagano nožem odvojite kolač od kalupa.
Mleveni keks pomešati sa maslacem i sokom od pomorandže. Smesa će biti poprilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).
Ostaviti da se stegne u frižideru dok pripremate preliv i beli fil.
Skuvati voće sa vodom i šećerom. Dok provri voće, C želatin (2 kesice) ostaviti da nabubri oko 10 min. u vodi. Kada voće provri skloniti sa ringle i dodati želatin, ostavite da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku, zatim dodajte sir, C vanilin šećer i C šećer u prahu i jedan želatin rastvoren u malo vode.
Beli fil utisnite u kalup preko podloge od keksa. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
Kada se crveni fil ohladi, rasporedite ga lagano preko belog fila.
Ostaviti čiz kejk u frižider da odstoji u kalupu od 6 do 8 sati.
Lagano nožem odvojite kolač od kalupa.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.