0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
300 g mlevenog keksa
50 ml soka od narandže
50 g margarina
500 ml slatke pavlake
800 ml pavlake
10 kašika C šećera u prahu
sok od pola limuna
2 kesice C želatina
jagode
300 g jagoda
2 kesice C želatina
Mleveni keks pomešati sa sokom i otopljenim margarinom. Formirati koru u kalupu.
Umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku i C šećer u prahu. Na kraju dodati sok od pola limuna i rastopljeni C želatin.
Staviti malo kreme preko kore, poređati jagode i preliti ostatkom.
Skuvati jagode sa malo šećera. Na kraju dodati rastopljeni C želatin.
Prohlađen želatin preliti preko preliva i ostaviti tortu na hlađenje.
Kada se torta ohladi izvaditi tortu iz kalupa.
Mleveni keks pomešati sa sokom i otopljenim margarinom. Formirati koru u kalupu.
Umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku i C šećer u prahu. Na kraju dodati sok od pola limuna i rastopljeni C želatin.
Staviti malo kreme preko kore, poređati jagode i preliti ostatkom.
Skuvati jagode sa malo šećera. Na kraju dodati rastopljeni C želatin.
Prohlađen želatin preliti preko preliva i ostaviti tortu na hlađenje.
Kada se torta ohladi izvaditi tortu iz kalupa.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.