0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 40
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 40
4 jednostruka pakovanja piškota (ili 2 dvostruka pakovanja)
oko 500 ml mleka za umakanje piškota
250 g putera ili margarina
250 g C šećera u prahu
2 kesice C vanil šećera
300 g mlevenih lešnika ili oraha
300 g mlevenog keksa
1 veća konzerva seckanog ananasa (ili 2 manje konzerve)
500 g malina ili višanja
360 g C šlag krema sa ukusom slatke pavlake
720 ml mleka za pripremu šlaga
Oko pola litre mleka sipati u činiju srednje dubine. U mleko kratko umakati piškote, a zatim ih ređati u pravougaonu tacnu za tortu, i to tako da se formira pravougaona kora, sačinjena od dva reda piškota, poređanih u suprotnim pravcima, kao taraba.
U dubljoj posudi za mućenje sjediniti C prah šećer sa puterom (ili margarinom). U istu posudu dodati mleveni keks i mlevene lešnike (ili orahe), kao i C vanil šećer, i sok iz konzerve/i ananasa, pa sve dobro sjediniti. U tu masu usuti seckani ananas, a zatim sve izmešati kašikom. Ovako pripremljenu smešu rasporediti po pripremljenoj kori od piškota, a zatim odozgo poređati maline (ili višnje).
C šlag krem sa ukusom slatke pavlake pripremiti sa hladnim mlekom po instrukcijama sa pakovanja, te njime premazati celu tortu, odozgo i sa svih bočnih strana, i dekorisati je po želji.
Torta treba da odstoji u frižideru najmanje 12 sati pre prvog konzumiranja.
Oko pola litre mleka sipati u činiju srednje dubine. U mleko kratko umakati piškote, a zatim ih ređati u pravougaonu tacnu za tortu, i to tako da se formira pravougaona kora, sačinjena od dva reda piškota, poređanih u suprotnim pravcima, kao taraba.
U dubljoj posudi za mućenje sjediniti C prah šećer sa puterom (ili margarinom). U istu posudu dodati mleveni keks i mlevene lešnike (ili orahe), kao i C vanil šećer, i sok iz konzerve/i ananasa, pa sve dobro sjediniti. U tu masu usuti seckani ananas, a zatim sve izmešati kašikom. Ovako pripremljenu smešu rasporediti po pripremljenoj kori od piškota, a zatim odozgo poređati maline (ili višnje).
C šlag krem sa ukusom slatke pavlake pripremiti sa hladnim mlekom po instrukcijama sa pakovanja, te njime premazati celu tortu, odozgo i sa svih bočnih strana, i dekorisati je po želji.
Torta treba da odstoji u frižideru najmanje 12 sati pre prvog konzumiranja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.