burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 40

C Voćna fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 40

Sastojci

4 jednostruka pakovanja piškota (ili 2 dvostruka pakovanja)

oko 500 ml mleka za umakanje piškota

250 g putera ili margarina

250 g C šećera u prahu

2 kesice C vanil šećera

300 g mlevenih lešnika ili oraha

300 g mlevenog keksa

1 veća konzerva seckanog ananasa (ili 2 manje konzerve)

500 g malina ili višanja

360 g C šlag krema sa ukusom slatke pavlake

720 ml mleka za pripremu šlaga

C Voćna fantazija

Koraci pripreme

Oko pola litre mleka sipati u činiju srednje dubine. U mleko kratko umakati piškote, a zatim ih ređati u pravougaonu tacnu za tortu, i to tako da se formira pravougaona kora, sačinjena od dva reda piškota, poređanih u suprotnim pravcima, kao taraba.

U dubljoj posudi za mućenje sjediniti C prah šećer sa puterom (ili margarinom). U istu posudu dodati mleveni keks i mlevene lešnike (ili orahe), kao i C vanil šećer, i sok iz konzerve/i ananasa, pa sve dobro sjediniti. U tu masu usuti seckani ananas, a zatim sve izmešati kašikom. Ovako pripremljenu smešu rasporediti po pripremljenoj kori od piškota, a zatim odozgo poređati maline (ili višnje).

C šlag krem sa ukusom slatke pavlake pripremiti sa hladnim mlekom po instrukcijama sa pakovanja, te njime premazati celu tortu, odozgo i sa svih bočnih strana, i dekorisati je po želji.

Torta treba da odstoji u frižideru najmanje 12 sati pre prvog konzumiranja.

Naši proizvodi

C Voćna fantazija

Koraci pripreme

Oko pola litre mleka sipati u činiju srednje dubine. U mleko kratko umakati piškote, a zatim ih ređati u pravougaonu tacnu za tortu, i to tako da se formira pravougaona kora, sačinjena od dva reda piškota, poređanih u suprotnim pravcima, kao taraba.

U dubljoj posudi za mućenje sjediniti C prah šećer sa puterom (ili margarinom). U istu posudu dodati mleveni keks i mlevene lešnike (ili orahe), kao i C vanil šećer, i sok iz konzerve/i ananasa, pa sve dobro sjediniti. U tu masu usuti seckani ananas, a zatim sve izmešati kašikom. Ovako pripremljenu smešu rasporediti po pripremljenoj kori od piškota, a zatim odozgo poređati maline (ili višnje).

C šlag krem sa ukusom slatke pavlake pripremiti sa hladnim mlekom po instrukcijama sa pakovanja, te njime premazati celu tortu, odozgo i sa svih bočnih strana, i dekorisati je po želji.

Torta treba da odstoji u frižideru najmanje 12 sati pre prvog konzumiranja.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept