burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Brza keks torta sa bananama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

2 kesice C šlag krem beli

200 ml mleka

4 banane

100 g suvog grožđa

malo arome ruma

6 kašika C šećera u prahu

1 limun

500 g keksa

malo mleka za natapanje keksa

Glazura:

150 g čokolade

3 kašike ulja

Brza keks torta sa bananama

Koraci pripreme

Potopite suvo grožđe u rum, sameljite 100 g keksa, iscedite limun.

Umutite 2 kesice C šlag krema sa 200 ml mleka, da bude gust krem.

Umutite mikserom 4 banane, dodajte sok od limuna, oceđeno suvo grožđe, 100 g mlevenog keksa, C šećer u prahu i na kraju umešajte umućen šlag krem.

Polovinu preostalog keksa namočite u mlako mleko i poređajte na poslužavnik, prekrijte celom količinom fila i preko poređajte preostali keks namočen u mleko.

Ostavite u frižider oko sat vremena da se torta stegne.

Pripremite glazuru od 150 g čokolade i 3 kašike ulja: otopite na laganoj vatri uz mešanje.

Prelijte tortu čokoladnom glazurom.

Naši proizvodi

Brza keks torta sa bananama

Koraci pripreme

Potopite suvo grožđe u rum, sameljite 100 g keksa, iscedite limun.

Umutite 2 kesice C šlag krema sa 200 ml mleka, da bude gust krem.

Umutite mikserom 4 banane, dodajte sok od limuna, oceđeno suvo grožđe, 100 g mlevenog keksa, C šećer u prahu i na kraju umešajte umućen šlag krem.

Polovinu preostalog keksa namočite u mlako mleko i poređajte na poslužavnik, prekrijte celom količinom fila i preko poređajte preostali keks namočen u mleko.

Ostavite u frižider oko sat vremena da se torta stegne.

Pripremite glazuru od 150 g čokolade i 3 kašike ulja: otopite na laganoj vatri uz mešanje.

Prelijte tortu čokoladnom glazurom.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept