0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
2 kesice C šlag krem beli
200 ml mleka
4 banane
100 g suvog grožđa
malo arome ruma
6 kašika C šećera u prahu
1 limun
500 g keksa
malo mleka za natapanje keksa
150 g čokolade
3 kašike ulja
Potopite suvo grožđe u rum, sameljite 100 g keksa, iscedite limun.
Umutite 2 kesice C šlag krema sa 200 ml mleka, da bude gust krem.
Umutite mikserom 4 banane, dodajte sok od limuna, oceđeno suvo grožđe, 100 g mlevenog keksa, C šećer u prahu i na kraju umešajte umućen šlag krem.
Polovinu preostalog keksa namočite u mlako mleko i poređajte na poslužavnik, prekrijte celom količinom fila i preko poređajte preostali keks namočen u mleko.
Ostavite u frižider oko sat vremena da se torta stegne.
Pripremite glazuru od 150 g čokolade i 3 kašike ulja: otopite na laganoj vatri uz mešanje.
Prelijte tortu čokoladnom glazurom.
Potopite suvo grožđe u rum, sameljite 100 g keksa, iscedite limun.
Umutite 2 kesice C šlag krema sa 200 ml mleka, da bude gust krem.
Umutite mikserom 4 banane, dodajte sok od limuna, oceđeno suvo grožđe, 100 g mlevenog keksa, C šećer u prahu i na kraju umešajte umućen šlag krem.
Polovinu preostalog keksa namočite u mlako mleko i poređajte na poslužavnik, prekrijte celom količinom fila i preko poređajte preostali keks namočen u mleko.
Ostavite u frižider oko sat vremena da se torta stegne.
Pripremite glazuru od 150 g čokolade i 3 kašike ulja: otopite na laganoj vatri uz mešanje.
Prelijte tortu čokoladnom glazurom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.