0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
500-600 g mlevenog posnog keksa
250 ml soka od breskve ili narandže
4 kašike C šećera u prahu
1 kašika C kakaoa
50 g rendane posne čokolade
1 C puding od vanile
6 kašika šećera
100 g margarina
2 banane
100 g posne čokolade
3 kašike ulja
Od ukupne količine, uzeti 1/3 mlevenog keksa, pa ga pomešati sa dve kašike C šećera u prahu i preliti sa malo soka, tek da se stvori smesa pogodna za koricu.
Modlu za hleb obložiti providnom folijom. Po samom dnu rasporediti pripremljeni deo sa keksom.
U 350 ml vode skuvati 1 C puding od vanile zajedno sa 6 kašika šećera na uobičajen način. Ostaviti da se sasvim ohladi, pa umutiti penasto sa margarinom.
Izliti pripremljeni fil u kalup. Preko njega rasporediti kolutove banana.
Preostali mleveni keks pomešati sa 2 kašike C šećera u prahu, C kakaom, rendanom čokoladom i preliti preostalim sokom.
Lepo ujednačiti smesu, pa je rasporediti preko banana. Staviti u frižider na 3- 4 sata da se dobro ohladi i stegne.
Nakon što je torta odstojala, pažljivo je preokrenuti iz kalupa na tacnu.
Preliti je glazurom pripremljenom od 100 g posne čokolade i 3 kašike ulja.
Sačekati da se glazura malo prohladi i stegne, pa seći i služiti.
Od ukupne količine, uzeti 1/3 mlevenog keksa, pa ga pomešati sa dve kašike C šećera u prahu i preliti sa malo soka, tek da se stvori smesa pogodna za koricu.
Modlu za hleb obložiti providnom folijom. Po samom dnu rasporediti pripremljeni deo sa keksom.
U 350 ml vode skuvati 1 C puding od vanile zajedno sa 6 kašika šećera na uobičajen način. Ostaviti da se sasvim ohladi, pa umutiti penasto sa margarinom.
Izliti pripremljeni fil u kalup. Preko njega rasporediti kolutove banana.
Preostali mleveni keks pomešati sa 2 kašike C šećera u prahu, C kakaom, rendanom čokoladom i preliti preostalim sokom.
Lepo ujednačiti smesu, pa je rasporediti preko banana. Staviti u frižider na 3- 4 sata da se dobro ohladi i stegne.
Nakon što je torta odstojala, pažljivo je preokrenuti iz kalupa na tacnu.
Preliti je glazurom pripremljenom od 100 g posne čokolade i 3 kašike ulja.
Sačekati da se glazura malo prohladi i stegne, pa seći i služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.