burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaOko 25

Božićna rapsodija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
Oko 25

Sastojci

16 jaja

16 kašika mlevenih oraha

1/2 kg šećera

4 kašike brašna

4 C vanilin šećera

1 C prašak za pecivo

1 margarin (ili puter)

1 kašika C čvrstina (gustina)

100 g C šećera u prahu

1/2 l slatke pavlake

200 g mlečne čokolade od jagode

100 g mlevenog pečenog lešnika

300-400 g mix zaleđenog crvenog voća

Božićna rapsodija

Koraci pripreme

Ispeći 4 korice. Sastojci za 1 koru: 4 belanca, 4 kašike šećera, 1 C vanilin šećer, 4 kašike mlevenih oraha, 1 kašika brašna, malo C praška za pecivo.

Peći korice u četvrtastom plehu, 15-20 min na 180°C. Posebno umutiti belanca i šećer, a zatim varjačom umešati orahe i brašno.

Fil 1:
Skuvati na pari umućenih 16 žumanaca sa 16 kašika šećera i 1 kašikom C čvrstina (gustina). U ohlađeni fil dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu.

Fil 2:
Umutiti slatku pavlaku, može i da se zasladi po ukusu. Umućenu podeliti na 2 dela. U prvi deo dodati 100 g pečenog lešnika, a u drugi deo 300 g smrznutog oceđenog voća i 200 g mlečne rendane čokolade od jagode.

Filovati: kora - fil 1 - fil 2 - fil3 - kora i tako redom dok se ne utroši.

Odozgo može da se ukrasi filom 3 i rendanom čokoladom ili šlagom.

Naši proizvodi

Božićna rapsodija

Koraci pripreme

Ispeći 4 korice. Sastojci za 1 koru: 4 belanca, 4 kašike šećera, 1 C vanilin šećer, 4 kašike mlevenih oraha, 1 kašika brašna, malo C praška za pecivo.

Peći korice u četvrtastom plehu, 15-20 min na 180°C. Posebno umutiti belanca i šećer, a zatim varjačom umešati orahe i brašno.

Fil 1:
Skuvati na pari umućenih 16 žumanaca sa 16 kašika šećera i 1 kašikom C čvrstina (gustina). U ohlađeni fil dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu.

Fil 2:
Umutiti slatku pavlaku, može i da se zasladi po ukusu. Umućenu podeliti na 2 dela. U prvi deo dodati 100 g pečenog lešnika, a u drugi deo 300 g smrznutog oceđenog voća i 200 g mlečne rendane čokolade od jagode.

Filovati: kora - fil 1 - fil 2 - fil3 - kora i tako redom dok se ne utroši.

Odozgo može da se ukrasi filom 3 i rendanom čokoladom ili šlagom.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept