0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
Oko 25
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
Oko 25
16 jaja
16 kašika mlevenih oraha
1/2 kg šećera
4 kašike brašna
4 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
1 margarin (ili puter)
1 kašika C čvrstina (gustina)
100 g C šećera u prahu
1/2 l slatke pavlake
200 g mlečne čokolade od jagode
100 g mlevenog pečenog lešnika
300-400 g mix zaleđenog crvenog voća
Ispeći 4 korice. Sastojci za 1 koru: 4 belanca, 4 kašike šećera, 1 C vanilin šećer, 4 kašike mlevenih oraha, 1 kašika brašna, malo C praška za pecivo.
Peći korice u četvrtastom plehu, 15-20 min na 180°C. Posebno umutiti belanca i šećer, a zatim varjačom umešati orahe i brašno.
Fil 1:
Skuvati na pari umućenih 16 žumanaca sa 16 kašika šećera i 1 kašikom C čvrstina (gustina). U ohlađeni fil dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu.
Fil 2:
Umutiti slatku pavlaku, može i da se zasladi po ukusu. Umućenu podeliti na 2 dela. U prvi deo dodati 100 g pečenog lešnika, a u drugi deo 300 g smrznutog oceđenog voća i 200 g mlečne rendane čokolade od jagode.
Filovati: kora - fil 1 - fil 2 - fil3 - kora i tako redom dok se ne utroši.
Odozgo može da se ukrasi filom 3 i rendanom čokoladom ili šlagom.
Ispeći 4 korice. Sastojci za 1 koru: 4 belanca, 4 kašike šećera, 1 C vanilin šećer, 4 kašike mlevenih oraha, 1 kašika brašna, malo C praška za pecivo.
Peći korice u četvrtastom plehu, 15-20 min na 180°C. Posebno umutiti belanca i šećer, a zatim varjačom umešati orahe i brašno.
Fil 1:
Skuvati na pari umućenih 16 žumanaca sa 16 kašika šećera i 1 kašikom C čvrstina (gustina). U ohlađeni fil dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu.
Fil 2:
Umutiti slatku pavlaku, može i da se zasladi po ukusu. Umućenu podeliti na 2 dela. U prvi deo dodati 100 g pečenog lešnika, a u drugi deo 300 g smrznutog oceđenog voća i 200 g mlečne rendane čokolade od jagode.
Filovati: kora - fil 1 - fil 2 - fil3 - kora i tako redom dok se ne utroši.
Odozgo može da se ukrasi filom 3 i rendanom čokoladom ili šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.